Explozia la conducta de ţiţiei din Bacău: Firma care se ocupa de curăţarea conductei a început refacerea locuinţelor afectate

Firma care se ocupa de curăţarea conductei de ţiţei care a explodat, vineri, în comuna băcăuană Urecheşti, fiind afectate 23 de locuinţe, a început să repare acoperişurile caselor, să înlocuiască geamurile sparte şi să refacă faţadele.

172 afișări
Imaginea articolului Explozia la conducta de ţiţiei din Bacău: Firma care se ocupa de curăţarea conductei a început refacerea locuinţelor afectate

Explozia la conducta de ţiţiei din Bacău: Firma care se ocupa de curăţarea conductei a început refacerea locuinţelor afectate (Imagine: Cristi Cimpoes/ Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, Andrei Grecu, după evaluarea pagubelor, firma Conpet din Ploieşti, care se ocupa de curăţarea conductei de ţiţei care a explodat, a început să remedieze avariile provocate la cele 23 de locuinţe din comuna Urecheşti.

Astfel, firma respectivă va înlocui ferestrele sparte, va repara acoperişurile distruse şi va reface faţadele caselor afectate.

"Valoarea materiilor de construcţii calculate după preţul de magazin se ridică la peste 24.000 de lei, fără ca aici să fie inclusă şi manopera cu refacerea imobilelor. Din fericire, nu au existat fisuri majore care să afecteze structura de rezistenţă a locuinţelor", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX Andrei Grecu.

Potrivit acestuia, comisia mixtă care s-a aflat în ultimele două zile în comuna Urecheşti nu a putut stabili, deocamdată, cauzele care au dus la producerea exploziei, ancheta continuând.

Mai multe explozii s-au produs, vineri, la o conductă de ţiţei din comuna băcăuană Urecheşti, în timpul unor lucrări de pompare a presiunii pe o conductă magistrală de ţiţei.

Exploziile s-au produs în 12 puncte, majoritatea în localitatea Urecheşti.

În urma deflagraţiilor, 22 de locuinţe din localitatea Urecheşti şi una din satul Cornăţel au fost afectate, fiind distruse acoperişurile, geamurile şi fisuraţi pereţi. Nu au fost înregistrate victime.

"În niciuna dintre situaţii nu s-a impus evacuarea de bunuri sau persoane. O singură locuinţă este mai afectată, însă imobilul are mai multe camere astfel încât proprietarul are unde locui. Oricum, proprietarii tuturor locuinţelor şi autoturismelor afectate urmează să fie despăgubiţi, în urma unor evaluări, de către firma care se ocupa de curăţarea conductei care a explodat", declara, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Conducta de ţiţei care a explodat, vineri, în comuna băcăuană Urecheşti, leagă rafinăria din Oneşti de municipiul Călăraşi (magistrala de transport ţiţei Bărăganu - Oneşti).

Explozia s-a produs în momentul în care firma prahoveană Conpet făcea lucrări de pompare sub presiune prin pistonare cu aer pentru recuperarea ţiţeiului rămas pe conductă.

O comisie formată din reprezentanţi ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău s-a deplasat la faţa locului pentru a stabili cauzele care au dus la producerea exploziilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici