Explozie pe platforma de la Petromidia. Trei persoane au fost rănite - VIDEO

O explozie s-a produs duminică seară pe platforma de la Petromidia Năvodari, în urma incidentului trei persoane fiind rănite uşor. Incidentul s-a produs în urma fisurării unei conducte sub presiune, în timpul unor probe.

200 afișări
Imaginea articolului Explozie pe platforma de la Petromidia. Trei persoane au fost rănite - VIDEO

Explozie pe platforma de la Petromidia. Trei persoane au fost rănite (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Accidentul de pe platforma Petromidia s-a produs din cauza fisurării unei conducte în timpul probelor de presiune la un reactor, iar în urma incidentului unul dintre muncitori a suferit răni superficiale la mâini, de la aburul evacuat, şi ceilalţi doi au contuzii minore, starea lor fiind bună.

Reprezentanţii societăţii Rompetrol au declarat, duminică seară, pentru corespondentul MEDIAFAX, că rafinăria Petromidia este închisă în această perioadă, până în data de 1 noiembrie, pentru efectuarea unor lucrări de revizie la instalaţii.

Duminică după-amiază, în jurul orelor 17.00, în timp ce se făceau probe de presiune la un reactor HDV de 20 de atmosfere, una dintre conducte a cedat şi s-a fisurat, iar aburul evacuat a rănit trei dintre muncitorii care executau probele, au precizat reprezentanţii societăţii Rompetrol.

Video Stirileprotv

Dintre cei trei muncitori, unul a suferit răni superficiale la ambele braţe, iar ceilalţi s-au ales cu contuzii minore. Toţi trei au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru a fi supuşi unor controale de specialitate.

Directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Constanţa, Marian Becheanu, a declarat că cei trei sunt angajaţi ai societăţii TMUCB, o firmă subcontractoare de pe platforma Petromidia.

Becheanu a precizat că la faţa locului au fost trimişi deja inspectori ai instituţiei care cercetează cazul, împreună cu o comisie din partea societăţii Petromidia.

Primele informaţii furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, al judeţului Constanţa, arătau că pe platforma Petromidia a avut loc o explozie urmată de un incendiu, pentru stingerea căruia au intervenit imediat pompierii civili de pe platformă, fără să fie nevoie de intervenţia pompierilor militari.

Ulterior, reprezentanţii societăţii Rompetrol au spus că nu a fost vorba de un incendiu, ci de o fisurare a unei conducte sub presiune, în timpul unor probe.

Într-un comunicat de presă transmis duminică seară, reprezentanţii Rompetrol precizează că în perioada 20 septembrie - 1 noiembrie activitatea şi instalaţiile Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Petrochemicals sunt oprite pentru realizarea lucrărilor aferente reviziei generale programate la cinci ani.

În cadrul acesteia se vor realiza lucrări de control nedistructiv, reparaţii, teste de presiune la 600 de utilaje şi 2.000 de conducte, care vor fi ulterior autorizate în acord cu reglementările naţionale şi internaţionale în vigoare.

În acelasi timp, se vor integra în instalaţiile celor două companii peste 400 de echipamente şi dispozitive noi, mai precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici