Familia Aurei Ion, decedată în accidentul aviatic din Apuseni, despăgubită de Omniasig

Omniasig a plătit familiei studentei Aura Ion suma asigurată în caz de deces, de 287.500 euro, prevăzută în poliţa pentru avionul implicat în accidentul din Apuseni de la finele lunii ianuarie 2014, sumă care a fost achitată şi moştenitorilor pilotului Adrian Iovan, în mai anul trecut.

6267 afișări
Imaginea articolului Familia Aurei Ion, decedată în accidentul aviatic din Apuseni, despăgubită de Omniasig

Familia Aurei Ion, decedată în accidentul aviatic din Apuseni, despăgubiţi de Omniasig

"Plata despăgubirii cuvenite conform sumelor asigurate prevăzute în poliţa de asigurare în vigoare la momentul accidentului s-a făcut imediat după ce toate documentele de succesiune necesare au fost depuse la dosar de către moştenitorii legali ai Aurei Ion", se arată într-un comunicat al Omniasig Vienna Insurance Group.

Contractul de asigurare a fost valabil pentru perioada 13 mai 2013-12 mai 2014 şi acoperea toate cele 16 avioane şi elicoptere ale Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, care a plătit 160.020 lei pentru poliţă. Suma asigurată în caz deces şi invaliditate totală permanentă prevăzută în poliţa de asigurare se ridică la 287.500 euro pentru fiecare membru al echipajului şi pentru fiecare pasager, potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX anul trecut.

În comunicatul de luni, Omniasig nu face nicio referire la suma cu care au fost despăgubiţi succesorii studentei Aura Ion, invocând confidenţialitatea datelor.

Potrivit Codului Civil, moştenirea se cuvine soţului supravieţuitor şi rudelor defunctului, şi anume descendenţilor, ascendenţilor şi colateralilor acestuia, după caz. Descendenţii şi ascendenţii au dreptul la moştenire indiferent de gradul de rudenie cu defunctul, iar colateralii numai până la gradul al patrulea inclusiv.

Ascendenţii privilegiaţi sunt tatăl şi mama defunctului. Colateralii privilegiaţi sunt fraţii şi surorile defunctului, precum şi descendenţii acestora, până la al patrulea grad inclusiv cu defunctul.

Moştenitorii Aureliei Ion sunt părinţii, un frate şi două surori.

Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, studentă în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, la 20 ianuarie, într-o zonă din Munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se mai aflau copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.

Primele brute subscrise de Omniasig Vienna Insurance Group au scăzut anul trecut cu 2,3%, la 860,38 milioane lei (193,7 milioane euro), dar compania a revenit pe profit, cu un câştig net de 15,68 milioane lei (3,5 milioane euro), conform standardelor IFRS.

Compania a plătit anul trecut despăgubiri totale în valoare de 667,79 milioane lei.

Vienna Insurance Group, care controlează Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă, este liderul pieţei de asigurări din România, cu o cotă de 19,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici