Fata pe care Merkel a făcut-o să plângă inflamează Germania

În 2015, copila a devenit „faţa refugiaţilor”, iar doi ani mai târziu a obţinut un permis de şedere nelimitat, pentru ca acum să distribuie un mesaj antisemit.

1630 afișări
Imaginea articolului Fata pe care Merkel a făcut-o să plângă inflamează Germania

Site-ul ziarului german Bild, care are un milion de exemplare şi este cel mai bine vândut ziar din Germania, denunţă ca „terifiant” gestul pe care Reem Sahwil, devenită „faţa crizei refugiaţilor” în 2015, l-a făcut scriind un post apreciat ca antisemit pe reţelele sociale.

Tânăra, pe atunci în vârstă de 14 ani, devenise cunoscută drept „Reem, fata refugiată a lui Merkel” pentru lacrimile pe care le-a vărsat în iulie acum opt ani, deoarece se temea că va fi expulzată pentru că Merkel, cancelarul de atunci, spusese că „nu toată lumea poate rămâne în Germania”.

Acum, la 23 de ani, Reem Sahwil a distribuit pe profilul ei de Instagram un desen care conţine un slogan tocmai interzis în Germania împreună cu toate activităţile Hamas pentru că este antisemit, având în vedere că postulează dispariţia Israelului.

Reem, care a sosit în Germania cu familia ei în calitate de apatrid în 2010, a vorbit despre teama de a fi deportată şi a izbucnit în plâns, în timp ce era filmată la o întâlnire avută de Merkel cu cetăţenii, scrie Bild.

Merkel încercase s-o consoleze pe fată, dar a fost acuzată că a reacţionat prea rece şi că a arătat puţină compasiune. Pentru a compensa, a primit-o în Cancelaria din Berlin. Tânăra a obţinut un permis de şedere nelimitat în 2017 şi cetăţenia germană în februarie anul trecut, relatează ziarul Bild.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici