FBI construieşte o structură nouă care se va ocupa de criptomonede

Departamentul de Justiţie al SUA a numit un procuror experimentat în domeniul infracţiunilor informatice pentru a conduce noua echipă naţională de aplicare a legii criptomonedelor şi a anunţat că FBI va înfiinţa o unitate pentru analiza blockchain şi confiscarea activelor virtuale, anunţă Reuters.

326 afișări
Imaginea articolului FBI construieşte o structură nouă care se va ocupa de criptomonede

FBI construieşte o structură nouă care se va ocupa de criptomonede

Crearea unităţii de "exploatare a activelor virtuale" în cadrul FBI vine în urma celei mai mari confiscări financiare efectuate vreodată de către Departamentul de Justiţie. La începutul acestei luni, un cuplu căsătorit din New York a fost acuzat de o presupusă spălare de bitcoini, evaluaţi în prezent la peste 4,5 miliarde de dolari, care au fost furaţi în 2016 în urma unui atac informatic.

Autorităţile de reglementare din SUA, sub conducerea preşedintelui Joe Biden, şi-au intensificat controalele asupra industriei cripto în urma unei serii de atacuri cibernetice de anul trecut asupra celei mai mari reţele de conducte de combustibil din SUA şi a celui mai mare furnizor de carne de vită din lume. Grupurile de ransomware cer adesea răscumpărarea în bitcoin.

Într-un discurs ţinut la Conferinţa privind securitatea cibernetică de la München, în Germania, adjunctul procurorului general Lisa Monaco a anunţat că Eun Young Choi, un procuror care a condus cazul împotriva unui hacker rus care a contribuit la furtul de informaţii despre peste 80 de milioane de clienţi ai JPMorgan & Chase Co, va conduce echipa departamentului de aplicare a legii privind criptomonedele.

AICI, detalii despre cel mai mare tun din istoria criptomonedelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fbi,
criptomonede,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici