Federaţiile sindicale din transporturi feroviare ameninţă cu declanşarea conflictelor de muncă

Federaţiile sindicale din transporturi feroviare - nemulţumite de faptul că negocierile pentru încheierea de noi contracte colective de muncă au eşuat, deşi cele în vigoare expiră în 20 aprilie - ameninţă cu declanşarea conflictelor de muncă, se arată într-un comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX.

148 afișări
Imaginea articolului Federaţiile sindicale din transporturi feroviare ameninţă cu declanşarea conflictelor de muncă

Federaţiile sindicale din transporturi feroviare ameninţă cu declanşarea conflictelor de muncă (Imagine: Catalina Filip/ Mediafax Foto)

Şase federaţii din transporturi feroviare informează că la Compania Naţională Căi Ferate CFR S.A., la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă - CFR Marfă SA şi la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători - CFR Călători SA se previzionează nerealizarea acordurilor pentru încheierea noilor contracte colective de muncă.

Sindicaliştii spun că pe parcursul negocierilor au arătat toată disponibilitatea pentru încheierea noilor contracte, însă negocierile au eşuat, din cauze multiple. Unul dintre motive este faptul că bugetele de venituri şi cheltuieli pentru 2014 reflectă incapacitatea managerilor de a găsi soluţii pentru creşterea veniturilor unităţilor de cale ferată, astfel încât pierderile salariale ale angajaţiilor, de peste 30 la sută, să fie recuperate, dar şi imposibilitatea acoperirii ratei inflaţiei calculate de la ultima majorare salarială, din 2009.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că statul nu face investiţiile necesare în infrastructura feroviară pentru a asigura circulaţia trenurilor în condiţii normale, dar şi că nu sunt asigurate condiţii normale de lucru.

"Caurmare a neputinţei soluţionării celor semnalate la cele trei unităţi de cale ferată, se conturează premisele declanşării conflictelor de muncă", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici