Femeia muşcată de câini a murit. Credeţi că ar trebui reluate discuţiile privind maidanezii din Bucureşti?

Femeia muşcată de câini în curtea ADP Sector 5 a încetat din viaţă vineri la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti. Decesul a fost constatat la ora 11.30, potrivit unor surse medicale.

214 afișări
Imaginea articolului Femeia muşcată de câini a murit. Credeţi că ar trebui reluate discuţiile privind maidanezii din Bucureşti?

Femeia muşcată de câini a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medicul Ioan Florescu, şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul "Bagdasar - Arseni", a declarat, vineri dimineaţă, că femeia era în stare critică şi în şoc posthemoragic şi că a fost supusă la trei intervenţii chirurgicale, printre care şi un transplant de piele pe porţiunile sfâşiate de animale.

Joi seară, pacienta a fost supusă unui transplant de piele pe porţiunile sfâşiate de animale, pielea fiind adusă din banca de ţesuturi a profesorului Dan Enescu, managerul Spitalului de Urgenţă "Grigore Alexandrescu". Cele mai mari probleme sunt la umărul drept şi la pulpele picioarelor, unde muşcăturile au fost mai grave, a precizat Ioan Florescu.

Medicul a declarat vineri dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că acest caz este unul dintre cele mai grave pe care le-a văzut în timpul carierei sale.

"Leziunile produse îndrăznesc să le asemuiesc cu un sindrom prin strivire, unul dintre cele mai grave leziuni din patologia traumatică", a spus Florescu.

El a adăugat că în urma muşcăturilor violente, au fost afectate tendoane, vase, nervi, au fost distruşi muşchi.

"Sunt afectate tegumentele de la nivelul scalpului, membrele superioare de la umăr până la articulaţii, membrele inferioare de la şold până la tălpi. S-au distrus tegumente, sunt efecte importante, s-au distrus muşchi pe toată suprafaţa, nervi, vase", a susţinut şeful Clinicii de chirurgie plastică.

Tanioşa Sachievici a fost angajată recent la o firmă de deşeuri din Constanţa, care urma să deschidă un punct de lucru în Bucureşti. Ea primise acceptul de a ridica de la ADP Sector 5 un container pentru colectarea materialelor refolosibile, susţine patronul firmei, care, după ce a văzut reportajul la televizor, a venit la spital să-şi vadă angajata.

Pacienta a fost adusă, marţi dimineaţă, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" în stare foarte gravă, cu traumatisme severe, plăgi adânci provocate de muşcături de câini, şoc hipotermic şi hemoragic, fiind găsită în curtea ADP Sector 5.

Răspunde aici: Ai vrea să dispară câinii maidanezi?

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici