Femeie de 62 de ani cântărind 25 kilograme, în stare gravă la spital după ce a fost neglijată sever

O femeie în vârstă de 62 de ani, din localitatea băcăuană Racova, a ajuns în stare gravă la spital, bolnavă de cancer şi cântărind doar 25 de kilograme în condiţiile în care a fost neglijată sever în ultimele cinci luni, fiind găsită în casă înfometată, deshidratată şi fără căldură.

106 afișări
Imaginea articolului Femeie de 62 de ani cântărind 25 kilograme, în stare gravă la spital după ce a fost neglijată sever

Femeie de 62 de ani cântărind 25 kilograme, în stare gravă la spital după ce a fost neglijată sever (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Orăşenesc Buhuşi, femeia de 62 de ani, din Racova, imobilizată în pat, a fost găsită de către vecinii acesteia, după ce nu au mai observat mişcare în curtea locuinţei, şi nici fum ieşind pe hornul casei.

Localnicii din Racova au sunat la numărul de urgenţă 112, femeia neglijată sever fiind preluată de o ambulanţă şi transportată în stare gravă la spitalul din Buhuşi.

"Este ceva de groază cum arată această femeie, cum vezi numai în filmele vechi, cu lagărele de exterminare de pe timpul lui Hitler. Pacienta are doar 25 de kilograme, adică greutatea oaselor, la mai puţin de jumătate faţă de greutatea normală la vârsta sa. Pe lângă faptul că are cancer, femeia a fost neglijată sever în ultimele cinci luni. Am înţeles că ar avea o fată, care mai trecea din când în când pe la ea şi o hrănea. Însă, trăia în condiţii mizerabile, greu de imaginat, având zone necrozate pe mâini şi picioare”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX managerul Spitalului Orăşenesc Buhuşi, Mouhannad Toron.

Medicii spitalului din Buhuşi sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale femeii, care a intrat într-un program de recuperare.

"Starea pacientei este una foarte gravă, deşi este conştientă şi se poate comunica cu ea. În prezent, este sub perfuzii pentru hidratare şi transfuzie de sânge. Nu ştim dacă o putem recupera şi de aceea suntem foarte rezervaţi din acest punct de vedere”, a adăugat medicul Toron.

Reprezentanţii Spitalului Orăşenesc Negreşti au sesizat Poliţia în acest caz pentru a fi declanşată o anchetă.

Un caz similar s-a petrecut în primăvara acestui an, când poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi de către medicii Spitalului "Sf. Spiridon" Iaşi că o femeie de 77 de ani din comuna ieşeană Gorban care cântărea doar 25 de kilograme şi care a fost tratată în unitate şi trimisă acasă cu ambulanţa, nu a mai fost primită acasă de familie, astfel că bătrâna a fost readusă la spital. În cele din urmă, femeia a murit în unitatea medicală.

Tot la Iaşi, în toamna anului în curs, o femeie de 63 de ani, din localitatea ieşeană Sat Nou, comuna Schitu Duca, subnutrită şi cântărind doar 30 de kilograme, a ajuns la acelaşi spital din Iaşi, însoţită de către mama sa de 90 de ani, sătenii susţinând că fiul femeii şi soţia acestuia, care locuiesc în aceeaşi casă, nu se îngrijesc de cele două femei. Femeia de 63 de ani le-a spus medicilor că nu are cum să se hrănească fiindcă este imobilizată la pat, iar mama sa, în vârstă de 90 de ani, nu are puterea să-i facă mâncare zilnic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici