Final de misiune pentru aviatorii români care au intervenit în Grecia pentru stingerea incendiilor

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că cele două aeronave militare, care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia, s-au întors, sâmbătă, acasă. Peste 80 de oameni au murit în incendiile din apropierea Atenei.

1862 afișări
Imaginea articolului Final de misiune pentru aviatorii români care au intervenit în Grecia pentru stingerea incendiilor

Aviatorii români care au intervenit în Grecia pentru stingerea incendiilor s-au întors acasă

Cele două aeronave militare din dotarea Forţelor Aeriene Române, C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, şi C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, au aterizat sâmbătă pe Aeroportul Otopeni .

"Aviatorii militari, care au intervenit în Grecia, au ajuns cu bine acasă!", anunţă ministerul Apărării, pe Facebook, unde a postat şi un filmuleţ cu militarii care au participat la misiunea din Grecia.

Cele două aeronave au plecat miercuri spre Atena pentru a sprijini forţele de intervenţie elene în lupta cu incendiile scăpate de sub control.

"Aeronava C-27 J Spartan a efectuat, în perioada 24-27 iulie, pe timpul dislocării în Grecia, misiuni de stingere a incendiilor, conform planificării Centrului de coordonare elen, în regiunile Attica şi Insula Creta. Cele două aeronave militare au fost deservite de un detaşament de aproximativ 20 de militari - piloţi, personal navigant şi personal auxiliar, sub comanda căpitanului-comandor Florin Ianculescu. Armata României a intervenit în sprijinul autorităţilor de la Atena în gestionarea situaţiilor de urgenţă din zonele afectate de dezastrele naturale, ca urmare a solicitării autorităţilor elene transmisă prin portalul informaţional CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecţie civilă al UE" , transmite Ministerul Apărării Naţionale.

Incendiile din Grecia s-au soldat cu peste 80 de morţi. Autorităţile elene au anunţat sâmbătă că, principala cauză a incendiilor de vegetaţie este neglijenţa iar vina îi aparţine, cel mai probabil, unui localnic.

Potrivit unei surse citate de presa din Grecia, identitatea vinovatului este cunoscută de autorităţi. Acesta ar fi pornit un foc pentru a arde lemn şi crengi. Aceeaşi sursă susţine că suspectul ar fi încercat să acopere focul cu pietre şi să îl stingă cu apă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici