Fiul unui magistrat craiovean, arestat preventiv pentru trafic de droguri

Fiul unui magistrat craiovean a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, într-un dosar instrumentat de DIICOT Craiova şi care vizează traficul de droguri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2253 afișări
Imaginea articolului Fiul unui magistrat craiovean, arestat preventiv pentru trafic de droguri

Fiul unui magistrat craiovean, arestat preventiv pentru trafic de droguri (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Magistraţii Tribunalului Dolj au admis,sâmbătă seara, propunerea DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova cu privire la arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile a lui Andrei Lazăr, fiul unui magistrat craiovean, şi a altor opt persoane vizate într-un dosar de trafic de droguri.

“Dispune emiterea, de îndată, a mandatelor de arestare preventivă pentru fiecare dintre inculpaţii Lazăr Andrei, Ioan Valentin Costinel, Stan Costinel Cristi, Stan Gheorghe, Drăgan Raul Cristian, Mitru Cezar Lovin, Cojocaru Cornel George, Cioc Andrei şi Bereanu Bogdan Alexandru”, se arată în decizia instanţei.

În cazul altor patru persoane, suspecte în acest dosar, s-a luat măsura controlului judiciar.

În acest caz, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T Craiova au efectuat, joi, 34 de percheziţii, în judeţul Dolj, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat.

“30 de mandate de aducere au fost puse în executare, persoanele depistate fiind conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale. Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc. Gruparea infracţională ar fi efectuat trafic de droguri de mare risc, cannabis şi comprimate MDMA”, după cum a arătat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Una dintre percheziţii a avut loc într-un local din oraş care i-ar aparţine lui Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Judecătoria Craiova până în octombrie 2010, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia.

Lazăr a avut de-a lungul anilor mai multe probleme cu legea.Craioveanul este judecat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, împreună cu un alt craiovean, pentru scandalul provocat în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016 la Casa Studenţilor din Craiova, în timpul căruia el şi complicele său au înjunghiat un craiovean, de 34 de ani.

Andrei Lazăr are o condamnare definitivă la un an şi două luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Magistraţii i-au dat şi un termen de încercare de 3 ani şi două luni. Condamnarea a fost dată într-un dosar în care Andrei Lazăr a fost trimis în judecată de procurorii craioveni, împreună cu alţi doi, după ce în noaptea de 16 spre 17 aprilie 2010, au provocat un scandal într-un bar din Craiova.

Tânărul mai are la activ şi alte infracţiuni: în martie 2007 a tăiat cu sabia un bărbat din Craiova la ambele mâini, un an mai târziu a lovit cu o cheie tubulară, în cap, un şofer într-o benzinărie şi tot în acel an a fost implicat într-un scandal în faţa Curţii de Apel Craiova.

Pentru fapta din 2007, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost pronunţată pe fond de Tribunalul Teleorman, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, însă anul acesta a reuşit să scape de condamnare după ce, în timpul apelui judecat la Curtea de Apel Bucureşti, victima şi-a retras plângerea (întrucât Tribunalul Teleorman a schimbat încadrarea juridică din tentativă de omor în loviri şi alte violenţe).

Craioveanul este inculpat, în prezent, şi într-un proces, aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa, vizând comiterea infracţiunii de conducere fără permis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici