Ford România: Discutăm cu sindicatele un nou contract colectiv de muncă. Vrem unele modificări cheie

Ford România a anunţat joi că discută de câteva luni cu sindicatele de la uzina Craiova despre noul contract colectiv de muncă, fără să se ajungă deocamdată la un acord, cerând "modificări cheie" în contracte care să ducă la creşterea competitivităţii şi eficienţei fabricii auto.

2014 afișări
Imaginea articolului Ford România: Discutăm cu sindicatele un nou contract colectiv de muncă. Vrem unele modificări cheie

Ford România: Discutăm cu sindicatele un nou contract colectiv de muncă. Vrem unele modificări cheie (Imagine: Remus Badea/ Arhiva Mediafax Foto)

"În ultimele luni, Ford România a lucrat împreună cu sindicatul cu privire la negocierea noului Contract Colectiv de Muncă. Compania noastră sprijină anumite modificări cheie ale Contractului Colectiv de Muncă, menite să ajute fabrica de la Craiova să devină mai competitivă şi totodată mai eficientă", au declarat reprezentanţii Ford.

Modificările, "corecte şi oneste", sunt sestinate să plaseze fabrica de la Craiova "într-o poziţie puternică în ceea ce priveşte viitorul său în sistemul global de producţie Ford", conform sursei citate.

Reprezentanţii companiei mai arată că fabrica de la Craiova a atras investiţii de peste un miliarde de euro în tehnologie de ultimă generaţie şi se declară încrezători că Ford şi sindicatul vor face tot ceea ce pot "pentru a atrage un volum de muncă suplimentar şi securiza totodată noi oportunităţi de afaceri" pentru Ford Craiova.

Sindicatele au acuzat însă că modificările propuse de patronat ar duce la o scădere a veniturilor angajaţilor de până la 10% pe an şi la eliminarea bonusurilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici