Fostul general Mihai Chiţac a murit

Fostul general Mihai Chiţac a murit, luni dimineaţă, în jurul orei 10.00, în locuinţa sa din Capitală, el fiind externat după mai multe săptămâni de spitalizare în urma unor boli cronice. Informaţia a fost confirmată de familia fostului general.

158 afișări
Imaginea articolului Fostul general Mihai Chiţac a murit

Fostul general Mihai Chiţac a murit (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Chiţac suferea de mai multe boli cronice, el fiind eliberat din închisoare pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale pe cord.

Chiţac a fost condamnat, alături de fostul general Athanasie Stănculescu, la 15 ani de închisoare în urma procesului referitor la reprimarea manifestanţilor de la Timişoara, din decembrie 1989, decizia rămânând definitivă în 16 octombrie 2008.

Mihai Chiţac va fi înmormântat miercuri, la Cimitirul Ghencea Militar

Fostul general Mihai Chiţac va fi înmormântat, miercuri, la ora 11.00, la Cimitirul Ghencea Militar, fără onoruri militare, el pierzându-şi acest drept după ce, potrivit hotărârii sale de condamnare, şi-a pierdut gradele militare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici