Fostul primar din Bacău Dumitru Sechelariu, internat sub pază după ce a fost reţinut DNA

Fostul primar al municipiului Bacău Dumitru Sechelariu, audiat şi reţinut, luni seară, de procurorii anticorupţie, în cazul directorului la SC Transport Public SA Bacău, acuzat de cumpărare de influenţă, se află internat sub pază la Spitalul Judeţean Bacău.

130 afișări
Imaginea articolului Fostul primar din Bacău Dumitru Sechelariu, internat sub pază după ce a fost reţinut DNA

Fostul primar din Bacău Dumitru Sechelariu, internat după ce l-a reţinut DNA (Imagine: Mediafax Foto)

Fostul primar al Bacăului se află internat în Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Bacău, sub pază, iar în cursul zilei de marţi, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a acestuia, procurorii vor decide dacă vor solicita instanţei mandat de arestare preventivă pe numele lui Dumitru Sechelariu.

Contactaţi de corespondentul MEDIAFAX, medicii de gardă de la Spitalul Judeţean Bacău au refuzat să dea orice detalii despre starea de sănătate lui Dumitru Sechelariu.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, niciun membru al familiei lui Dumitru Sechelariu nu a putut fi contactat pentru a da informaţii în legătură cu starea de sănătate a acestuia.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în perioada ianuarie - februarie 2010, SC Transport Public SA Bacău, Iuliean Şutu a oferit unor denunţători sume de bani pentru a interveni pe lângă judecători din cadrul Curţii de Apel Bacău în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile în cadrul unui litigiu comercial.

În 17 februarie 2010, inculpatul Şutu Iuliean a remis unuia dintre cei doi denunţători suma de aproximativ 77.400 de lei în scopul menţionat. În acest dosar se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane, fiind vizat şi Dumitru Sechelariu.

Şuţu a fost arestat în 19 februarie de către Judecătoria sectorului 1.

Între timp, Sechelariu a fost internat, iar în 26 februarie, el a fost externat de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după ce starea sa de sănătate se ameliorase în urma intervenţiei chirurgicale la care fusese supus cu două zile în urmă.

Surse medicale din cadrul spitalului ieşean susţineau că Sechelariu va urma un tratament de specialitate timp de câteva luni, recomandându-i-se, totodată, un regim sever.

Dumitru Sechelariu fusese internat după ce suferise un preinfarct.

Potrivit managerului IBC Iaşi, Grigore Tinică, fostul edil al municipiului Bacău a fost internat cu angină instabilă, în stare de preinfarct, fiind supus unei intervenţii de angioplastie coronariană, în urma căreia i-au fost montate stenturi pe artere.

Dumitru Sechelariu a fost primar al municipiului Bacău, din partea PSD, în perioada 1996-2004.

În iunie 2005, fostul primar al Bacăului a fost arestat, fiind cercetat în legătură cu mai multe afaceri referitoare la schimburi şi achiziţii de terenuri, precum şi la atribuirea unor lucrări. Astfel, în perioada februarie 2000 - mai 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafaţa totală de care au beneficiat Sechelariu - prin firmele Letea SA, Selena SRL, Deşteptarea SA - şi alte 15 persoane fizice şi juridice fiind de 79.744 de metri pătraţi, primiţi din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacău, afimau procurorii anticorupţie.

Din totalul suprafeţei de teren cedate la schimb de CL Bacău (108.299 de metri pătraţi, în valoare de peste 77 miliarde de lei fără a include terenurile pentru care nu există evaluare), Sechelariu şi societăţile comerciale Letea SA, Selena SRL şi Deşteptarea SA - la care acesta era acţionar - au beneficiat de 57.979 de metri pătraţi, valorând aproximativ 40,6 de miliarde de lei, susţineau anchetatorii.

Şi la vremea respectivă, la două zile după ce a fost încarcerat, lui Dumitru Sechelariu i s-a făcut rău, acuzând dureri puternice în piept, fiind dus la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici