Fostul profesor Octavian Vişan, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare

Fostul profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală a fost condamnat, miercuri, de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a întreţinut acte sexuale cu o elevă.

828 afișări
Imaginea articolului Fostul profesor Octavian Vişan, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare

Octavian Vişan (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 a dispus suspendarea pedepsei lui Octavian Vişan pe o perioadă de încercare de cinci ani şi şase luni.

Totodată, instanţa l-a obligat pe Vişan să îi plătească Oanei Raluca Racoviţă despăgubiri simbolice de un leu.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

În decembrie 2011, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 l-a trimis în judecată pe Dan Octavian Vişan, fost profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet", acesta fiind acuzat de acte sexuale cu un minor, în formă continuată.

Octavian Vişan a fost arestat din 18 noiembrie 2011 până în 6 ianuarie 2012, când Tribunalul Bucureşti i-a admis cererea de liberare sub control judiciar.

El a recunoscut, anul trecut, că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă din clasa a XI-a, în mai multe rânduri.

Eleva de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, în 3 noiembrie 2011, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal.

Octavian Vişan era profesor de sport suplinitor, fiind venit în 2010 de la altă şcoală la Liceul "Jean Monnet". El şi-a recunoscut fapta în faţa conducerii unităţii de învăţământ, context în care a şi demisionat. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici