Fostul şef de cancelarie al lui Călin Popescu Tăriceanu, Dorin Marian, cercetat de DNA

Fostul şef de cancelarie al lui Călin Popescu Tăriceanu, Dorin Marian, este cercetat de DNA pentru mărturie mincinoasă în legătură cu dosarul privind retrocedarea unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Regale Băneasa, în aceeaşi cauză fiind vizat şi Călin Popescu Tăriceanu.

1579 afișări
Imaginea articolului Fostul şef de cancelarie al lui Călin Popescu Tăriceanu, Dorin Marian, cercetat de DNA

Fostul şef de cancelarie al lui Călin Popescu Tăriceanu, Dorin Marian, cercetat de DNA

Procurorii DNA Braşov au început urmărirea penală pe numele lui Dorin Marian, fost şef al Cancelariei prim-ministrului, în perioada în care premier era Călin Popescu Tăriceanu, pentru mărturie mincinoasă, în ceea ce priveşte declaraţia pe care a dat-o în dosarul privind retrocedarea unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Regale Băneasa.

DNA susţine că Dorin Marian a fost citat pentru clarificarea unor aspecte legate de activitatea desfăşurată de Marius Marcovici, trimis în judecată în respectivul dosar, dând în acest context o declaraţie nereală.

"După depunerea jurământului, la data de 28.04.2016, Marian Dorin a făcut declaraţii mincinoase cu privire la faptul că Marcovici Marius Andrei a fost consilierul său personal, în perioada în care a îndeplinit funcţia de şef al cancelariei primului ministru. Declaraţia mincinoasă constă în faptul că, deşi calitatea de consilier personal pe care a avut-o Marcovici Marius Andrei, în raport cu Marian Dorin, rezultă din înscrisurile de la dosar, care confirmă inclusiv faptul că încheierea contractului a fost realizată pe perioadă determinată, respectiv pe durata exercitării funcţiei de şef al Cancelariei primului ministru de către suspect, acesta a negat această evidenţă. În depoziţia luată sub jurământ, Marian Dorin a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată", precizează DNA într-un comunicat de presă.

În acelaşi dosar este cercetat şi Călin Popescu Tăriceanu, fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

În urma acuzaţiilor, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu are nicio îndoială că procedura de urmărire penală împotriva sa va continua, dar "nu pentru a face Justiţiei", susţinând că plăteşte astfel pentru faptul că este un "politician incomod" şi că nu va demisiona de la Senat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici