FOTO Câteva zeci de angajaţi de la Termocentrala Mintia refuză să intre la lucru

Câteva zeci de angajaţi de la Termocentrala Mintia, judeţul Hunedoara, refuză, joi dimineaţă, să intre la lucru, în semn de protest faţă de faptul că nu au echipamente de protecţie şi că salariul directorului general ar fi fost majorat cu 20.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

486 afișări
Imaginea articolului FOTO Câteva zeci de angajaţi de la Termocentrala Mintia refuză să intre la lucru

FOTO Câteva zeci de angajaţi de la Termocentrala Mintia refuză să intre la lucru

Câteva zeci de angajaţi de la Termocentrala Mintia din judeţul Hunedoara au refuzat, joi dimineaţa, să înceapă programul de lucru, nemulţumiţi că nu au echipament de protecţie şi cei din Consiliul de Administraţie au mărit salariul directorului general şi indemnizaţiilor membrilor săi fără a majora şi salariile oamenilor.

Peste 50 de muncitori care deservesc grupul energetic de la Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara, protestează.

”Acum câteva săptămâni am protestat atrăgând atenţia că nu avem echipament de protecţie, că nu avem condiţii de confort – nesiguranţa locurilor de muncă reprezentând un stres inimaginabil, că au existat discriminări cu măriri salariale ale unor favorizaţi ai conducerilor. Între timp, actuala conducere a hotărât să ia măsuri. Cei din Consiliul de Administraţie au votat în unanimitate mărirea salariului directorului general la aproape 20.000 de lei pentru a le fi mărite şi lor indemnizaţiile. Echipament nouă nu ne-au dat, locurile de muncă nu ni le asigură”, a declarat preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea” de la Termocentrala Mintia, Cristian Iştoc.

Potrivit acestuia, energeticienii din schimbul întâi refuză să intre la lucru, astfel că funcţionarea Termocentralei Mintia este asigurată de schimbul de noapte.

”Vrem să vină domnul ministru aici pentru că dacă nici el nu ne ascultă sau dacă ştie ce fac cei din CA şi le girează acţiunile înseamnă că este complice la distrugerea energiei hunedorene”, a afirmat Iştoc.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, are programată o vizită, joi şi vineri, în judeţul Hunedoara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici