FOTO | Imagini revoltătoare la Pediatria din Sibiu. Copii murdari şi flămânzi, jigniţi şi schimbaţi de haine doar atunci când vin medicii în vizită/ Spitalul a deschis o anchetă

Spitalul de Pediatrie din Sibiu a deschis o anchetă după ce pe Facebook au apărut imagini cu copii internaţi murdari, neîngrijiţi şi care cer mâncare. De asemenea, mămicile reclamă că micuţii sunt jigniţi şi schimbaţi de haine doar atunci când vin medicii în vizită.

1850 afișări
Imaginea articolului FOTO | Imagini revoltătoare la Pediatria din Sibiu. Copii murdari şi flămânzi, jigniţi şi schimbaţi de haine doar atunci când vin medicii în vizită/ Spitalul a deschis o anchetă

FOTO | Imagini cu copii murdari şi nemâncaţi, internaţi la Pediatria din Sibiu; Spitalul a deschis o anchetă

Potrivit reclamaţiei de pe Facebook, copiii internaţi la Pediatrie, în Sibiu, fără mamă, sunt lăsaţi singuri, nemâncaţi, iar scutecele şi hainuţele sunt schimbate doar atunci când vin medicii în vizită.

”Este inadmisibil. Bebeluşii, în primul rând cei părăsiţi de mame în spital sau cei lăsaţi singuri, sunt chinuiţi mult prea mult, jigniţi în cel mai jalnic mod. (...) Sunt lăsaţi să rabde de foame şi stau neschimbaţi de pampers până la schimbarea turei. Infermierele schimbă pampersul bebeluşilor dimineaţa, înainte de vizita doctorilor. Sunt schimbaţi de haine tot atunci, în rest nu contează că stau uzi sau murdari”, se arată în postarea pe Facebook a unei mămici.

În urma imaginilor, conducerea Spitalului de Pediatrie a început o anchetă, pentru a vedea dacă ceea ce se reclamă este real.

 

”Ca urmare a informaţiilor apărute pe una din reţelele de socializare în legătură cu anumite aspecte negative în activitatea de îngrijire a copiilor în Spitalul Clinic de Pediatrie, pentru verificarea veridicităţii şi corectitudinii celor sesizate s-a constituit o comisie de anchetă care va investiga toate aspectele şi opiniile exprimate. Activitatea comisiei se va concretiza într-un raport înaintat conducerii spitalului care va lua măsurile ce se impun”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, dr. Ciprian Radu Şofariu, directorul medical al Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

După câteva ore de când imaginile au apărut în mediul virtual, acestea au fost şterse de persoana care a postat reclamaţia.

”Mi s-a spus că nu mai există postarea iniţială, însă noi am demarat ancheta care, independent de existenţa postării, va trebui să ducă la un rezultat şi să se ia măsuri acolo unde au existat posibile nereguli”, a spus Şofariu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici