FOTO Peşte stricat şi vitrine cu rugină, în pieţele din Constanţa

Nereguli majore care pun în pericol sănătatea oamenilor au fost găsite în pieţele din Constanţa de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului. Printre nereguli se numără peştele stricat, alte alimente expirate, vitrine ruginite, etc. Un magazin a fost închis complet.

3447 afișări
Imaginea articolului FOTO Peşte stricat şi vitrine cu rugină, în pieţele din Constanţa

FOTO Peşte stricat şi vitrine cu rugină, în pieţele din Constanţa

ANPC a verificat recent pieţele agroalimentare şi operatorii economici din oraşul Constanţa.

Astfel au fost controlaţi 18 operatori economici şi 3 producători individuali de produse lactate.

S-au dat 6 sancţiuni, din care 2 amenzi în valoare de 14.000 de lei şi 4 avertismente, urmând ca, în cazul a 15 operatori economici, acţiunea de verificare să continue şi în zilele următoare.

De asemenea, un magazin alimentar a fost închis până la remedierea neregulilor constatate, fiind deschis între timp, în urma corectării abaterilor, iar un altul a fost închis definitiv.

Dintre neregulile depistate de comisarii ANPC:

- nerespectarea condiţiilor de vânzare şi păstrare a peştelui şi a produselor din peşte, gheaţa necesară lipsind total sau fiind insuficientă, ceea ce a făcut ca produsele respective să fie nesigure şi improprii consumului uman

- existenţa la vânzare a unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită

- existenţa la vânzare a unor produse alimentare fără a avea etichete cu elemente de identificare, data producţiei, data durabilităţii minimale sau data limită de consum, data capturii pentru peşte, ţara de provenienţă a mărfii sau traduse în limba română

- folosirea unor condiţii de păstrare sau expunere la vânzare improprii (spaţii neigienizate, vitrine ruginite sau deteriorate)

- în cazul unităţilor de alimentaţie publică, cu autoservire, s-a constatat lipsa listei meniu, a ingredientelor folosite, a posibilelor substanţe alergene

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici