Fratele procurorului ce a instrumentat dosarul lui Toni Greblă: Am ştiut că totul este o făcătură. Am fost condamnat pentru a fi dat de exemplu

Fratele procurorului de caz din dosarul fostului judecător CCR Toni Greblă, Ionuţ Vartic, susţine, într-o scrisoare apărută în spaţiul public, că a ştiut că „totul este o făcătură”, că a fost „înfundat” pentru că nu răspundea la comenzi şi că a fost condamnat pentru a fi dat de exemplu.

3817 afișări
Imaginea articolului Fratele procurorului ce a instrumentat dosarul lui Toni Greblă:  Am ştiut că totul este o făcătură. Am fost condamnat pentru a fi dat de exemplu

Fratele procurorului ce a instrumentat dosarul lui Toni Greblă: Am ştiut că totul este o făcătură. Am fost condamnat pentru a fi dat de exemplu

"Întreaga poveste a fost ciudată de la început, de la ziua percheziţiei când a venit ditamai procurorul cu mascaţii la uşă cu un mandat în care apăreau toate infracţiunile din Codul penal (în afară de crimă şi viol) din care nu a rămas mare lucru, dar suficient cât să fiu ridicat şi dus la Bucureşti (...) Am fost reţinut în celulă cu oameni despre care am aflat acolo că erau în arest în cauze instrumentate de fratele meu. Pe parcursul cercetării mele penale au fost audiaţi într-o manieră mai puţin ortodoxă, cu ameninţări directe sau voalate, inclusiv la familie, zeci de oameni, unii care, bieţii de ei, nici nu ştiau de ce sunt chemaţi sau chiar nu mă cunoşteau. Sunt lucruri care apar inclusiv în declaraţiile date la instanţele din Suceava când unii dintre cei audiaţi au recunoscut că li s-a dat să semneze declaraţia cu “sugestii” sau chiar redactată anterior”, susţine Ionuţ Vartic, fratele fostului procuror Marius Vartic, cel care a instrumentat dosarul prin care Toni Greblă a fost trimis în judecată de către DNA.

Fostul şef al Direcţiei Antifraudă Suceava a mai relatat, într-o scrisoare prezentată de EVZ, despre „transcrieri eronate ale convorbirilor sau care nu au continuitate, vădit scoase din context" şi multe altele pe care le-a contestat, dar nimeni nu l-a ascultat.

"Tot dosarul este plin de …SRI. Am fost condamnat pentru a fi dat de exemplu la Suceava unde eram cunoscut ca un om profesionist, omul care nu distruge agenţii economici de dragul planului de amenzi, omul care nu răspundea comenzilor SRI, omul care încerca să aplice legea nu doar în litera, ci şi în spiritul ei. În final nu s-a reţinut nici un prejudiciu în sarcina mea. E greu şi pentru judecători să mă judece pe baza unui rechizitoriu atât de prost făcut şi cu atât de puţină coerenţă. În rest, fiecare răspunde pentru acţiunile lui şi îşi poartă crucea aşa cum poate. Nu m-am bucurat, nici când procurorul meu de caz, Eugen Stoina, a plecat din DNA, nici când a căzut Florian Coldea pentru că nu mai contează pentru mine de ce mi s-au întâmplat toate acestea. Important este că s-au întâmplat, că eu am trecut peste ele şi că mă pot uita în ochii oricui cu demnitate”, a mai transmis Ionuţ Vartic.

Jurnalista Sorina Matei a dat detalii luni, despre acest caz, pornind de la situaţia fostului judecător CCR Toni Greblă, precizând că procurorul de caz a fost şantajat, prin fratele său, pentru a fi obligat să „fabrice” probe împotriva fostului judecător CCR. Mai exact, procurorii secţiei I a DNA au plecat din Bucureşti la Suceava, l-au ridicat pe Ionuţ Vartic, fratele procurorului şef birou de la Secţia a II-a care instrumenta dosarul lui Toni Greblă, l-au adus în DNA Bucureşti şi l-au băgat într-un birou, lângă fratele său. Ulterior, Ionuţ Vartic a fost reţinut şi apoi şi arestat.

“S-a pus în faţa ei, în genunchi, un bărbat, cât era de mare, şi a implorat-o plângând în hohote să nu-i ia fratele. Şi i l-a luat. De atunci, omul a fost de nerecunoscut, nu mai auzea ce-i spui, vorbeai cu el şi se uita în gol. De atunci n-a mai fost el”, au povestit mai mulţi colegi ai procurorului, potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici