Furtună puternică în Bucureşti: O persoană a murit, doi copii sunt în spital - VIDEO

Peste 30 de copaci s-au prăbuşit în Capitală din cauza furtunii de duminică seară, într-una din situaţii fiind loviţi doi copii în Parcul Herăstrău, iar numărul incidentelor este în creştere.

4850 afișări
Imaginea articolului Furtună puternică în Bucureşti: O persoană a murit, doi copii sunt în spital - VIDEO

Furtună puternică în Bucureşti (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

Un copac a lovit o femeie cu doi copii şi un bărbat, a declarat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Medicul a spus că cei doi copii au fost duşi la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

O persoană a fost electrocutată, în timp ce se afla pe acoperişul unui imobil din Calea 13 Septembrie din Bucureşti. Echipajul medical care a ajuns la faţa locului a constatat că victima era în stop cardio respirator, a declarat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

În ciuda eforturilor echipelor de urgenţă care au intervenit la faţa locului, victima nu a mai putut fi salvată, constatându-se decesul acesteia.

Persoana a fost surprinsă de furtună în timp ce se afla pe acoperişul unui imobil.

Video Stirileprotv.ro

Echipajul medical care a ajuns la faţa locului a constatat că victima era în stop cardio respirator, a declarat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

Alte persoane au fost afectate de furtuna puternică de duminică seară, din Bucureşti. Astfel, un bărbat de 35 de ani a fost lovit de o creangă ruptă dintr-un copac, din cauza vântului puternic. Incidentul s-a petrecut în Sectorul 1 din Capitală.

O altă persoană a fost lovită de un geam de la parbrizul unei maşini a RATB, în zona Televiziunii Române, în timp ce un bărbat, lovit de o creangă în zona Huedin, a fost fost dus la Spitalul Bagdasar Arseni, potrivit serviciilor de urgenţă.

La 15 dintre copacii căzuţi au intervenit deja echipaje ISU Bucureşti, aceştia aflându-se în zona mai multor intersecţii, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Ovidiu Pană.

De asemenea, echipaje ale ADP intervin în zonele care nu se află în imediata apropiere a intersecţiilor, existând şanse mai mici pentru a se bloca traficul.

Lucrătorii ISU acţionează, alături de poliţiştii rutieri, şi pentru fluidizarea traficului.

Circulaţie întreruptă pe mai multe linii RATB

Purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, a declarat că pe Bulevardul Preciziei un pom a căzut pe reţeaua de contact, afectând circulaţia rutieră pe liniile 8,25 36. Astfel, de la ora 20.10, în zonă nu s-a mai putut circula.

De asemenea, pe Calea Dorobanţi, în zona TVR, un pom a căzut pe linia 330, a spart geamul de pe partea dreapta faţă a unui autobuz, o călătoare fiind rănită uşor de cioburi.

La ora transmiterii acestei ştiri, nu funcţionează nici mijloacele de transport în comun pe liniile 61, 69, 90 şi 91, pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu, în zona Facultăţii de Drept.

Pe strada Barbu Văcărescu, un cablu s-a agăţat de pantograful unui tramvai, linia 5 fiind blocată. Echipele de intervenţie sunt la faţa locului.

Potrivit Brânduşei Raeceanu, au mai fost probleme şi pe alte linii RATB, dar problemele au fost remediate în 15 - 20 de minute.

În cazurile nerezolvate, este nevoie de intervenţia, pe lângă echipele RATB, şi a altor echipe de intervenţie, a celor de la Administraţia Străzilor, care trebuie să îndepărteze crengile de pe reţeaua de contact.

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de vijelii, grindină şi ploi torenţiale, valabilă pentru Bucureşti şi zonele din împrejurimi, până la ora 22.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici