Video Gabriel Oprea, audiat la Secţia de anchetă a magistraţilor în calitate de martor | VIDEO

Gabriel Oprea s-a prezentat, joi, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) pentru a fi audiat, în calitate de martor, preşedintele UNPR precizând că nu ştie în ce dosar a fost chemat să dea explicaţii.

284 afișări

"Sunt citat ca martor într-un dosar", a declarat liderul UNPR, la sosirea la sediul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Gabriel Oprea a precizat că nu ştie despre ce dosar e vorba.

Preşedintele UNPR a mai fost audiat pe 21 martie la Secţia de anchetă a magistraţilor în dosarul Laurei Codruţa Kovesi, acesta menţionând şi atunci că a fost audiat în calitate de martor. „Un cetăţean român a făcut o plângere penală unui magistrat român. Şi am fost chemat ca martor, am dat o declaraţie de martor. E un dosar în curs de cercetare”, a declarat atunci Gabriel Oprea, la ieşirea de la Secţia de anchetă.

Întrebat cum vede dosarul deschis în urma unui denunţ al lui Sebastian Ghiţă, fostul ministru de Interne a spus: „Eu l-am cunoscut pe Ghiţă, a fost la PSD, unde am fost şi eu, a fost parlamentar.(...) Am fost amic cu Sebastian Ghiţă. (...) România are nevoie, ca să fie puternică, de o justiţie puternică. În schimb, nu are nevoie de abuzuri”.

Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, care susţine că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa din Indonezia.Tot Ghiţă a vorbit public despre relaţia cu fosta şefă a DNA, invocând fotografii sau materiale video care ar arăta relaţia apropiată. Laura Codruţa Kovesi a negat de fiecare dată că ar fi avut o relaţie apropiată cu fostul parlamentar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici