Video Gabriela Firea: Am trimis la DNA raportul corpului de control privind spitalul Obregia

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că a pus la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie raportul corpului de control în urma verificărilor efectuate la spitalul clinic ,,Doctor Alexandrul Obregia", aflat în subordinea municipalităţii.

696 afișări

,,În ceea ce priveşte controlul de astăzi, de la spitalul municipalităţii, spitalul Obregia, am primit acum câteva zile o solicitare de a pune la dispoziţia DNA raportul corpului de control al Primarului General cu privire la activitatea de până acum a conducerii spitalului Obregia. În cursul zilei de astăzi, am transmis în copie conform cu originalul acest raport al corpului de control. Bineînţeles, în ceea ce ne priveşte, este vorba despre măsuri administrative transmise conducerii acestui spital. Mai departe, organele de cercetare, organele în drept vor dispune, cu siguranţă, şi alte măsuri, dar care nu sunt în responsabilitatea noastră", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar fi pornit după în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora managerul Spitalului de Psihiatrie din Bucureşti, Monica Boer, şi-ar fi jignit subordonaţii, realiza achiziţii la preţuri triple printr-o firmă apropiată, iar Curtea de Conturi ar fi descoperit că spitalul ,,Obregia” a plătit aceleaşi lucrări de două ori, o dată cu 5 milioane de lei unei firme şi a doua oară cu 2 milioane altei firme.

Fără a oferi explicaţii cu privire la motive, Primarul General al Capitalei a decis, după apariţia în Gazeta Sporturilor a acestor informaţii, să nu îi mai prelungească mandatul de manager Monicăi Boer, acesta urmând să se încheie la finalul lunii martie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici