Gabriela Firea: Nu au fost victime, nici accidente, nici pagube materiale după cutremur

Nu au fost victime, accidente sau pagube materiale în urma cutremurului cu magnitudine 5,3 pe scara Richter din zona Vrancea, seism resimţit şi în Capitală, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

769 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Nu au fost victime, nici accidente, nici pagube materiale după cutremur

Firea: Nu au fost victime, nici accidente, nici pagube materiale după cutremur (Imagine: Andreea Alexandru/ Foto Mediafax)

"Din fericire, în Bucureşti, deşi avem clădiri cu risc seismic, nu au fost victime, nici accidente, nici pagube materiale. Am discutat cu IGSU, nu au fost persoane care să sune la 112. Nu au fost înregistrate nici alte tipuri de evenimente minore, nu au căzut copaci, nu au căzut stâlpi, nici tencuiala nu s-a desprins de pe niciun imobil. Ne-am dori ca Guvernul să îşi înceapă grabnic activitatea pentru că avem nevoie de o colaborare cu Guvernul pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. S-a demonstrat, încă o dată, utilitatea înfiinţării Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Această administraţie îşi va începe rapid activitatea după votul bugetului Capitalei", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Institutul Naţional de Fizică a Pământului (INFP) a revizuit de două ori magnitudinea cutremurului produs la ora 1.20 în zona Vrancea, de la 5,2 la 5,4 şi apoi la o magnitudine de 5,3 pe scara Richter şi o adâncime de 98,9 km.

Cutremurul a fost resimţit în mai multe judeţe din Sud-Est şi în Capitală.

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că seismul produs în noaptea de marţi spre miercuri în Vrancea a fost resimţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei.

Totodată, un alt seism, cu magnitudine de 2,9 pe scara Richter s-a produs la ora locală 05.01, la o adâncime de 91 de kilometri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici