VIDEO Cutremur cu magnitudinea de 5,3 în zona Vrancea, resimţit în Capitală şi în judeţele din Sud-Est/ Seismul a fost resimţit şi în Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi vestul Turciei

Institutul Naţional de Fizică a Pământului (INFP) a revizuit din nou cutremurul produs la ora 1.20 în zona Vrancea, de la 5,4 la o magnitudine de 5,3 pe scara Richter şi o adâncime de 98,9 km.

102211 afișări
Imaginea articolului VIDEO Cutremur cu magnitudinea de 5,3 în zona Vrancea, resimţit în Capitală şi în judeţele din Sud-Est/ Seismul a fost resimţit şi în Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi vestul Turciei

Cutremur puternic in Romania

UPDATE 5.01 O replică, de 2.9 grade, s-a produs la o adâncime de 91.1 km, în Zona seismica Vrancea.

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 1.20 şi a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter, revizuirea fiind făcută de la 5,4 şi 5,2, valorile anunţate iniţial. Cutremurul s-a produs în zona Vrancea la o adâncime de 98,9 de km şi a fost resimţit în mai multe judeţe din Sud-Est şi în Capitală.

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că seismul produs în noaptea de marţi spre miercuri în Vrancea a fost resimţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei.

UPDATE 03.26 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că până la ora transmiterii ştirii nu s-au înregistrat efecte ale cutremurului cu magnitudinea de 5,3, produs în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 1.20 în Vrancea.

Potrivit IGSU, până la această oră, nu s-a înregistrat niciun efect al seismului produs în zona Vrancea, la o adâncime de 97 de km.

"De la ora producerii cutremurului, până în acest moment, nu s-au înregistrat efecte. Echipajele ISU continuă monitorizarea eventualelor efecte", transmit reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La Bucureşti, ca urmare a cutremurului nu au fost înregistrate apeluri la numărul de urgenţă 112. Un echipaj ISU a fost trimis în zona Centrului Istoric pentru a verifica situaţia, dar "nu au fost raportate probleme la nicio unitate operativă proprie sau la alte imobile", mai anunţă IGSU.

UPDATE 02.36  Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 1.20 şi a avut o magnitudine de 5,4 pe scara Richter, revizuirea fiind făcută de la 5,2 cât a fost anunţat iniţial. Cutremurul s-a produs în zona Vrancea la o adâncime de 97 de km şi a fost resimţit în mai multe judeţe din Sud-Est şi în Capitală.

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că seismul produs în noaptea de marţi spre miercuri în Vrancea a fost resimţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei.

"Cutremurul s-a simţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei. (...) Nu au fost replici. Sunt posibile, dar vor fi mici, de 2, 3, maxim 4 grade. De obicei, la astea mici nu apar, este vorba totuşi de un cutremur mic", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au precizat că nu au fost înregistrate apeluri pe numărul unic de urgenţă 112 în urma cutremurului. 

"De la ora producerii cutremurului şi până în acest moment nu s-au înregistrat efecte. Echipajele ISU continuă monitorizarea eventualelor efecte", potrivit unei informări postate de reprezentanţii DSU pe pagina de Facebook.

Totodată, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au precizat că nu au fost înregistrate apeluri pe numărul unic de urgenţă 112 în urma cutremurului cu magnitudine 5,2 pe scara Richter produs în zona seismică Vrancea şi care a fost resimţit puternic în Capitală, dar şi în alte zone şi că un echipaj va fi trimis în zona Centrului Istoric al Capitalei pentru verificări, zona fiind cunoscută pentru clădirile cu risc seismic.

Cel mai puternic cutremur din ultima perioadă a fost înregistrat pe 24 septembrie în Vrancea şi a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter, după ce iniţial fusese estimată la 6 şi apoi la 5,6. Seismul a fost resimţit atunci în Capitală, dar şi în multe oraşe din ţară.

UPDATE 02.28 Mai multe mesaje au fost postate pe Facebook de români care au simţit cutremurul. Mesajele au fost postate din Bucureşti, Ploieşti, Roman, Focşani, Galaţi sau Iaşi, iar unii scriau că s-a resimţit şi în Rep. Moldova.

Iniţial, Institutul american de geofizică (USGS) anunţa că magnitudinea preliminară este de 5,6 grade, iar epicentrul a fost la 8 kilometri vest de localitatea Nereju, situată în judeţul Vrancea.

UPDATE 02.20 "De la ora producerii cutremurului şi până în acest moment nu s-au înregistrat efecte. Echipajele ISU continuă monitorizarea eventualelor efecte", potrivit unei informări postate de reprezentanţii DSU pe pagina de Facebook.

Institutul Naţional de Fizică a Pământului a anunţat că seismul produs în noaptea de marţi spre mercuri a avut loc la o adâncime de 100 de km în zona Vrancea şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter.

Seismul a avut loc la ora 1.20 şi s-a produs în zona Vrancea, anunţă Institutul Naţional de Fizică a Pământului. Cutremurul, cu o magnitudine de 5,2 pe Richter, a fost resimţit în Bucureşti, dar şi în judeţele din Sud- Est.

Iniţial, Institutul american de geofizică (USGS) anunţa că magnitudinea preliminară este de 5,6 grade, iar epicentrul a fost la 8 kilometri vest de localitatea Nereju, situată în judeţul Vrancea.

Nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă 112 după seismul de 5,2 pe scara Richter din Vrancea, resimţit puternic şi în Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov anunţând că va trimite un echipaj în Centrul Istoric al Capitalei pentru verificări.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au precizat că nu au fost înregistrate apeluri pe numărul unic de urgenţă 112 în urma cutremurului cu magnitudine 5,2 pe scara Richter produs în zona seismică Vrancea şi care a fost resimţit puternic în Capitală, dar şi în alte zone.

Totodată, ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că un echipaj va fi trimis în zona Centrului Istoric al Capitalei pentru verificări, zona fiind cunoscută pentru clădirile cu risc seismic.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, pe pagina de Facebook, că "echipe operative au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici