Ger polar şi ninsori în weekend. Zonele unde temperaturile vor atinge şi -20 de grade C / Cum va arăta vremea până la 1 martie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că de la sfârşitul săptămânii va pătrunde în ţară o masă de aer rece de origine polară, în weekend înregistrându-se valori între -13 şi - 18 grade Celsius în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, iar în Capitală de -3 grade.

3802 afișări
Imaginea articolului Ger polar şi ninsori în weekend. Zonele unde temperaturile vor atinge şi -20 de grade C / Cum va arăta vremea până la 1 martie

Vreme deosebit de rece pentru această perioadă. Zonele unde temperaturile vor fi sub pragul de ger şi vor atinge şi -20 de grade C / PROGNOZA METEO pentru sâmbătă şi duminică

"De la sfârşitul acestei săptămâni, o masă de aer rece de origine polară va pătrunde în ţara noastră, determinând scăderea semnificativă a valorilor termice, atât a celor maxime, cât şi a celor minime, astfel că vremea va deveni deosebit de rece. Pe parcursul nopţilor, dacă la început în partea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei vom vorbi de ger, de luni vom vorbi de ger în special în jumătatea de nord a ţării, apoi în zilele imediat următoare gerul se instalează şi în restul zonelor", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, meteorologul de serviciu al ANM, Oana Catrina.

În afară de temperaturi scăzute, la sfârşitul săptămânii revin ninsorile în cea mai mare parte a ţării.

„De sâmbătă vorbim de precipitaţii doar sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, ninsori ce vor continua şi pe parcursul zilei de duminică. Sub aspect termic, începând cu ziua de sâmbătă o masă de aer rece dinspre latitudini nordice va coborî şi va pătrunde şi în ţara noastră, determinând astfel scăderea valorilor de temperatură. Această scădere va fi mai accentuată pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în partea de nord al Moldovei şi în estul Transilvaniei, unde aşteptăm temperaturi minime de -13 grade Celsius. Scăderea va continua şi duminică, iar în noaptea de duminică spre luni aşteptăm valori de până la -18 grade în estul Transilvaniei”, a declarat meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Oana Catrina.

Potrivit ANM, în intervalul 26 februarie - 1 martie vremea va fi deosebit de rece, dimineţile şi nopţile vor fi geroase şi va ninge temporat în majoritatea regiunilor ţării.

În Bucureşti, la sfârşitul acestei săptămâni va ninge.

„Sâmbătă vor fi 1-2 grade în orele amiezii, iar duminică, în orele amiezii vor fi -4, chiar -3 grade. Deci de duminică vreme devine deosebit de rece şi în Capitală, asta deşi în mod normal în această perioadă a anului ar trebui să se înregistreze în Bucureşti cam 6-7 grade. Această vreme deosebit de rece va persista şi săptămâna viitoare, când dimineaţa şi noaptea foarte probabil va fi ger, în special a periferia oraşului”, a completat meteorologul.

SÂMBĂTĂ 

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi variabil în vest şi nord-vest, iar în restul teritoriului înnorările accentuate vor persista şi se vor semnala precipitaţii pe arii mai extinse spre seară şi noaptea. Acestea vor fi sub formă de ninsoare, însă trecător în timpul zilei, pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia şi posibil şi în Dobrogea vor fi mixte, regiuni în care vor fi condiţii de polei. Vântul va avea local şi temporar intensificări, cu precădere în sud-est şi vest, dar şi pe crestele montane, astfel că vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra între -6...-5 grade în nordul Moldovei şi 6...7 grade local în Oltenia şi Banat. Temperaturile minime, mai scăzute decât în noaptea precedentă se vor încadra, în general, între -15 şi -3 grade şi vor fi sub pragul de ger (-10 grade) în nordul şi centrul ţării. 

LA BUCUREŞTI:

Cerul se va menţine noros şi temporar, mai ales spre seară şi în prima parte a nopţii, va ninge, iar vântul va avea intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul a 3 grade, iar cea minimă va fi de -7...-5 grade.

DUMINICĂ
 
ÎN ŢARĂ
 
Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată, geroasă ziua în nordul şi centrul Moldovei, precum şi în depresiunile din estul Transilvaniei, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge în jumătatea de sud a teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. Vântul va avea intensificări locale, cu viteze mai mari în sud-est şi pe crestele montane, unde temporar va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -12 şi -4 grade, iar cele minime între -15 şi -5 grade, mai coborâte în nordul Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei spre -18...-20 de grade.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici