Gerul face victime: Patru persoane au murit în ultimele zile din cauza frigului, la Galaţi

Trei bărbaţi şi o femeie au murit în ultimele zile din cauza frigului în judeţul Galaţi. Victimele sufereau de diferite boli, au consumat alcool şi au rămas peste noapte în frig, în condiţiile în care temperaturile nocturne au fost negative.

705 afișări
Imaginea articolului Gerul face victime: Patru persoane au murit în ultimele zile din cauza frigului, la Galaţi

Gerul face victime: Patru persoane au murit în ultimele zile din cauza frigului, la Galaţi

Un bărbat în vârstă de 48 de ani din judeţul Galaţi a murit din cauza frigului, au anunţat marţi reprezentanţii DSP Galaţi, care au precizat că în alte trei cazuri de deces înregistrate în ultimele zile s-a stabilit că moartea a fost provocată de hipotermie.

Dacă prima victimă a fost descoperită moartă în propria casă, o femeie de 71 de ani bolnavă de demenţă a căzut într-un canal plin cu apă şi a murit din cauza hipotermiei.

Un bărbat fără adăpost din zona Tecuci, în vârstă de 72 de ani, a fost găsit pe stradă şi a fost transportat la spital, dar medicii nu au mai putut să-l salveze. Ultima persoană care a murit din cauza frigului este un bărbat de 67 de ani, din oraşul Galaţi. Victima a fost dusă în comă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Galaţi.

„Am avut mai multe cazuri în ultimele zile. Victimele consumaseră alcool, cu excepţia unei femei cu demenţă. Două persoane au fost găsite decedate de angajaţii Ambulanţei, celelalte două au fost transportate la spital, s-a încercat salvarea lor, nu s-a putut, au decedat din cauza hipotermiei. A fost frig noaptea, decesul celor patru s-a produs pe parcursul nopţii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Servicului de Ambulanţă Judeţean, Mihai Polinschi.

Primăria Galaţi are un centru în care pot fi adăpostite peste o sută de persoane fără adăpost. În perioadele cu ger, poliţiştii locali îi caută pe oamenii străzii pentru a-i conduce la adăpostul în care au cazare, masă caldă şi duşuri, însă multe persoane adunate de pe străzi de poliţişti refuză internarea în centrul Primăriei deoarece trebuie să respecte un regulament strict.

„Cei descoperiţi pe stradă de poliţişti nu pot fi internaţi fără acordul lor la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Bogatu Matei.

Centrul municipalităţii adăposteşte cel mult 120 de persoane, iar cei de acolo primesc pe lângă un loc de dormit, mese calde şi acces la duşuri şi toalete. Conform legii, nimeni nu poate sta în adăpost mai mult de 90 de zile, dar perioada poate fi prelungită în situaţii excepţionale, pe timpul sezonului rece.

În ultimele zile, temperaturile nocturne au fost în mod constant negative, în judeţul Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici