Giurgiu: 50 de case şi gospodării şi peste 2.700 de hectare de terenuri, inundate în ultimele zile

Peste 2.700 de hectare de terenuri arabile şi 720 de hectare de păduri au fost inundate, în ultimele zile, în Giurgiu, în urma revărsării unor râuri şi a topirii bruşte a zăpezii, fiind afectate 50 de locuinţe şi gospodării din Călugăreni, Vânătorii Mici, Clejani, Bulbucata, Roata de Jos şi Bucşani.

44 afișări
Imaginea articolului Giurgiu: 50 de case şi gospodării şi peste 2.700 de hectare de terenuri, inundate în ultimele zile

Giurgiu: 50 de case şi gospodării şi peste 2.700 de hectare de terenuri, inundate în ultimele zile (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui bilanţ al reprezentanţilor Prefecturii Giurgiu, inundaţiile au afectat şase podeţe, iar pe unele drumuri judeţene se circulă cu dificultate, apa având până la 30 de centimetri, pe anumite tronsoane având acces doar autovehiculele de tonaj greu.

În ultimele 48 de ore, mai multe râuri care traversează judeţul Giurgiu au ieşit din matcă şi au depăşit cotele de pericol şi de inundaţii din cauza topirii zăpezilor, cea mai mare creştere fiind înregistrată pe râul Neajlov, care a depăşit cota de pericol de 250 de centimetri în zona localităţii Călugăreni, ajungând la 284 de centimetri.

La ora transmiterii ştirii, apelor râurilor au cote în stagnare şi pe alocuri tendinţe de scădere, iar pentru evacuarea apei din zonele afectate se află în misiune poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai ISU Giurgiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici