O camionetă cu mai mulţi oameni s-a RĂSTURNAT într-o râpă din Gorj. 19 persoane rănite, dintre care două sunt în stare gravă

Un număr de 19 persoane au fost rănite, miercuri dimineaţă, după ce o camionetă s-a răsturnat într-o râpă, într-o zonă greu accesibilă din judeţul Gorj, la faţa locului fiind trimise nouă ambulanţe şi echipaje de descarcerare.

1077 afișări
Imaginea articolului O camionetă cu mai mulţi oameni s-a RĂSTURNAT într-o râpă din Gorj. 19 persoane rănite, dintre care două sunt în stare gravă

O camionetă cu mai mulţi oameni s-a RĂSTURNAT într-o râpă din Gorj. 19 persoane rănite, dintre care două sunt în stare gravă(Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)

UPDATE 12:45 - O femeie rănită în accidentul din Gorj, dusă cu elicopter SMURD în Capitală, o fată - la Timişoara

O femeie rănită în accidentul produs, miercuri dimineaţă, în Gorj, a fost transportată cu un elicopter SMURD în Capitală, ea fiind paralizată, iar o fată de 13 ani a fost dusă cu un alt elicopter la Timişoara, având traumatism cranio-cerebral cu o contuzie de coloană cervicală şi traumatism toracic.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, un elicopter cu echipaj SMURD de la Craiova aduce în Capitală o pacientă paralizată, iar un alt elicopter cu un echipaj SMURD de la Arad a transportat la Timişoara o fetiţă rănită în accident.

Arafat a precizat că alte două elicoptere cu echipaje SMURD au fost trimise spre Baia de Aramă pentru a evalua victimele.

El a mai spus că în total "par a fi" 19 persoane rănite în accident.

Fetiţa transportată cu elicopterul SMURD la Timişoara a fost internată la Spitalul Judeţean.

Medicii de la Spitalul Judeţean Timişoara au declarat corespondentului MEDIAFAX că fata, în vârstă de 13 ani, are traumatism cranio-cerebral cu o contuzie de coloană cervicală şi traumatism toracic, urmând să fie supusă unor investigaţii medicale.

Conform medicilor, fata a fost sedată pentru a putea fi transportată în siguranţă la Timişoara.

UPDATE 10:40 - Ambulanţă: 19 persoane au fost rănite în urma accidentului din Gorj, două sunt în stare gravă

Un număr de 19 persoane au fost rănite în urma accidentului produs, miercuri dimineaţă, în judeţul Gorj, unde o camionetă s-a răsturnat într-o prăpastie, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Gorj, Dan Vâlceanu, precizând că 17 dintre răniţi sunt în stare uşoară.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Gorj a declarat pentru MEDIAFAX că în urma accidentului au fost rănite uşor 17 persoane, care au suferit diverse fracturi şi contuzii, în timp ce alte două persoane - o femeie de 33 de ani şi o fetiţă de 13 ani - sunt grav rănite.

Potrivit sursei citate, 15 victime au fost transportate, atât cu ambulanţe, cât şi cu maşini private, la spitalul din Baia de Aramă, unde s-a constatat că femeia de 33 de ani şi fetiţa de 13 ani sunt în stare critică şi s-a decis transferarea acestora la alte unităţi medicale. Femeia a fost preluată de un elicopter SMURD şi dusă la un spital din Capitală, iar un alt elicopter a ajuns pentru a o prelua pe fetiţă.

Astfel, la ora transmiterii acestei ştiri la spitalul din Baia de Aramă se află 13 răniţi, care sunt în investigaţii medicale, în urma cărora se va decide dacă se va impune transferarea la o altă unitate medicală, a precizat Vâlceanu.

De asemenea, alte cinci persoane rănite au fost transportate şi se află la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru, a declarat că alte două elicoptere SMURD, între care unul de capacitate mare, sunt pregătite dacă se va mai impune preluarea altor victime.

UPDATE 09:45 - IPJ Gorj:Şase persoane duse la Spitalul Baia de Aramă în urma accidentului, două sunt în stare gravă

Şase dintre persoanele aflate în camioneta care s-a răsturnat, miercuri, într-o prăpastie în judeţul Gorj au fost preluate de ambulanţe şi transportate la Spitalul Baia de Aramă, două dintre acestea fiind în stare gravă, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică.

Echipajele de intervenţie au reuşit să îi scoată din prăpastia din zona comunei Padeş pe toţi oamenii care se aflau în camioneta răsturnată. Aceştia au fost evaluaţi la faţa locului de către medici, care au stabilit că şase sunt răniţi mai grav, fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Baia de Aramă, a spus purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj.

Doi dintre răniţi sunt în stare critică şi urmează să fie preluaţi de un elicopter SMURD şi de un altul al Inspectoratului General de Aviaţie, de pe stadionul din Baia de Aramă.

Potrivit şefului Serviciului de Ambulanţă Gorj, Dan Vâlceanu, victimele sunt o fată de 13 ani şi un bărbat care a suferit un traumatism la coloană.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj a precizat că alte persoane aflate în camionetă au suferit leziuni uşoare, nefiind necesară transportarea lor la spital.

Reprezentantul IPJ Gorj a spus că toate persoanele care se aflau în maşină, o camionetă Aro cu semiremorcă, sunt din judeţul Mehedinţi şi mergeau la cules de afine.

Daniel Tică a precizat că şoferul le-a spus poliţiştilor că în maşină erau aproximativ zece persoane. Victimele urmează să fie audiate pentru a se stabili exact numărul persoanelor care se aflau în maşină la momentul accidentului.

O camionetă în care se aflau mai multe persoane s-a răsturnat într-o prăpastie, miercuri, în jurul orei 6.00. Accidentul a avut loc în satul Cerna, comuna Padeş, din judeţul Gorj, într-o zonă de munte, greu accesibilă.

Informaţiile privind numărul persoanelor aflate în camionetă şi al celor răniţi sunt contradictorii. Potrivit primelor date, în camionetă s-ar fi aflat 20 de persoane, iar cel puţin 12 dintre acestea au fost rănite. Şoferul maşinii a spus însă că în maşină ar fi fost aproximativ zece persoane.

Accidentul s-a produs în jurul orei 6.00, în satul Cerna, comuna Padeş, într-o zonă de munte, greu accesibilă.

Camioneta s-a răsturnat înr-o râpă adâncă de aproximativ 40 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici