Greva de la METROU. Tribunalul Bucureşti, protestul anunţat să înceapă miercuri pe termen nedeterminat, NELEGAL

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au declarat, marţi, nelegală greva generală a angajaţilor de la metrou, anunţată să înceapă miercuri pe termen nedeterminat. Decizia vine după ce şi greva de avertisment din 15 noiembrie a fost declarată nelegală de aceeaşi instanţă.

1485 afișări
Imaginea articolului Greva de la METROU. Tribunalul Bucureşti, protestul anunţat să înceapă miercuri pe termen nedeterminat, NELEGAL

Greva de la Metrou. Tribunalul Bucureşti, aşteptat să se pronunţe asupra legalităţii opririi circulaţiei


Magistraţii Tribunalului Bucureşti au stabilit că greva generală de la metrou, anunţată de sindicalişti miercuri, este nelegală, instanţa dispunând încetarea acţiunii de protest. Decizia magistraţilor poate fi atacată.

Aceeaşi instanţă a declarat, iniţial, şi greva de avertisment a angajaţilor de la metrou, din 15 noiembrie, nelegală.

Consiliul General Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a decis, marţi, amânarea declanşării grevei până după instalarea noului ministru al Transporturilor, Lia Olguţa Vasilescu, au anunţat sindicaliştii, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX. Însă preşedintele Klaus Iohannis a respins, ulterior, propunerea de numire a Olguţei Vasilescu la conducerea acestui minister.

"Ca urmare a faptului că, la data trimiterii comunicatului de presă de ieri, nu aveam confirmarea schimbării conducerii Ministerului Transporturilor, Consiliul General USLM întrunit azi, 20.11.2018, în şedinţă extraordinară,
a hotărât amânarea declanşării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor şi prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunţăm", a transmis Ion Rădoi, preşedintele Sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM).

Sindicaliştii anunţau săptămâna trecută că au stabilit ca, începând cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, să declanşeze greva generală pe perioadă nedeterminată, între orele 4:00 - 16:00, subliniind că speră să fie dezamorsat conflictul colectiv de muncă pentru a evita neplăcerile călătorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici