Guvernul a adoptat suplimentarea bugetelor MJ, ICCJ, MP şi CSM. Executivul a aprobat finanţarea a 50 de posturi în Ministerul Public

Guvernul a aprobat, marţi, suplimentarea bugetelor Ministerului Justiţiei, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Ministerului Public şi Consiliului Superior al Magistraturii pentru plata titlurilor executorii, prevăzute de OUG 71/2009 privind restanţele salariale din sectorul bugetar.

1069 afișări
Imaginea articolului Guvernul a adoptat suplimentarea bugetelor MJ, ICCJ, MP şi CSM. Executivul a aprobat finanţarea a 50 de posturi în Ministerul Public

Guvernul a adoptat suplimentarea bugetelor MJ, ICCJ, MP si CSM pentru plata titlurilor executorii (Imagine: gov.ro)

Astfel, potrivit OUG71/2009 cu modificările şi completările ulterioare, plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2011, se realizează după o procedură de executare, potrivit căreia în anul 2012 autorităţile şi instituţiile publice debitoare au obligaţia de a plăti 5% din valoarea titlului executoriu, în 4 tranşe egale. În aceste condiţii, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului MJ şi a celoralte instituţii menţionate cu sumele necesare efectuării plăţilor aferente trimestrului IV al anului în curs (adică un procent de 25% din totalul sumei datorate pentru anul 2012).

De asemenea, printr-un alt act normativ, Executivul a aprobat modificarea Hotărârii Guvernului 1.398/2007 privind drepturile de transport ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare în sensul că decontarea se va face prin raportare la distanţa efectiv parcursă pentru deplasarea la şi de la locul de muncă atunci când acesta are domiciulul în altă localitate.

Guvernul a aprobat finanţarea a 50 de posturi în Ministerul Public

Tot marţi, Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Justiţiei, ocuparea unor posturi vacante din cadrul Ministerului Public.

Astfel, Ministerul Public va putea ocupa, în condiţiile legii, un număr de 50 de posturi vacante, cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate. Posturile vacante a căror ocupare se propune sunt: personal auxiliar de specialitate - 25 posturi; personal conex - zece, funcţionari publici - şapte, personal contractual - opt posturi.

În acest context, MJ arată că în cursul acestui an a fost aprobată şi ocuparea unui număr de 695 posturi vacante de judecător şi personal auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici