Guvernul adoptă 2 decembrie ca dată a alegerilor, dar Ponta vrea discuţii cu PDL pentru 25 noiembrie

Guvernul va stabili în şedinţa de sâmbătă ca alegerile parlamentare să se desfăşoare în data de 2 decembrie, dar premierul Ponta a cerut ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, să mai discute cu PDL în eventualitatea că opoziţia va accepta pentru alegeri data de 25 noiembrie.

460 afișări
Imaginea articolului Guvernul adoptă 2 decembrie ca dată a alegerilor, dar Ponta vrea discuţii cu PDL pentru 25 noiembrie

Guvernul adoptă 2 decembrie ca dată a alegerilor, dar Ponta vrea discuţii cu PDL pentru 25 noiembrie (Imagine: Alin Matei / MediafaxFoto)

Ponta a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern, că în opinia sa 2 decembrie nu este o dată potrivită ca alegătorii să vină în număr mare la vot şi că Guvernul nu poate stabili 25 noiembrie, pentru că decizia ar putea fi atacată de PDL, întârziind astfel alegerile.

"Astăzi suntem obligaţi să adoptăm data de 2 decembrie. E o dată rea, din punctul meu de vedere, pentru că sunt festivităţile de 1 Decembrie, este liber şi de Sf. Andrei. Ar fi fost de o mie de ori mai bine să fie pe 25 noiembrie. Nu ştiu ce calcule are PDL, că dacă mai întârzie o săptămână alegerile nu ştiu cât o să mai crească ei în sondaje. Haideţi să adoptăm de principiu data de 2 decembrie şi o să vă rog, domnul ministru pentru relaţia cu Parlamentul, poate reuşiţi să aveţi o discuţie luni şi cu grupul PDL, pentru că ei sunt cei care s-au opus datei de 25 noiembrie, şi poate îi convingeţi că e bine pentru binele tuturor să vină cât mai mulţi oameni la vot", a declarat premierul Ponta.

Acesta a arătat că probabil PDL a rămas în logica "boicotului", dar lipsa alegătorilor la alegeri nu e în folosul nimănui.

Ponta a susţinut totodată că legea electorală actuală este "cea mai proastă posibilă", dar rămâne în vigoare pentru că aşa a dorit PDL.

"Eu sunt foarte nemulţumit de faptul că, din păcate, având o poziţie politică oarbă, am ajuns în situaţia în care cea mai proastă lege electorală posibilă, cea în care candidezi, ieşi pe primul loc şi stai acasă, şi vii de pe locul patru în Parlament, rămâne în vigoare, că aşa au vrut cei de la PDL - ei gândidu-se că probabil nu o să mai fie pe primul loc, dar ţinem o lege proastă pentru un interes prost de partid", a mai spus primul-ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici