Guvernul discută, marţi, majorarea salariilor personalului nedidactic cu 12%

Salariile personalului nedidactic vor fi majorate cu 12% printr-o ordonanţă introdusă pe agenda şedinţei de marţi a Guvernului, a anunţat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

4111 afișări
Imaginea articolului Guvernul discută, marţi, majorarea salariilor personalului nedidactic cu 12%

Guvernul discută, marţi, majorarea salariilor personalului nedidactic cu 12% (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Mâine avem pe ordinea de zi o ordonanţă prin care majorăm, conform acordului cu sectorul de educaţie, cu 12% salariile personalului nedidactic, auxiliar. Pentru sectorul de educaţie, profesori, mai avem a doua treaptă de majorare, cu 5%, în septembrie, după cea de la începutul anului cu 5%", a spus Plumb la B1.

Tot marţi, Guvernul va discuta modificarea Legii venitului minim garantat şi decuplarea alocaţiilor copiilor de veniturile obţinute de membrii familiei, nivelul ajutorului social fiind calculat în prezent în funcţie de suma acestor venituri, ceea ce reduce beneficiul social ca efect al dublării alocaţiei de la 1 iunie.

În acest context, ministrul a asigurat din nou că, prin noua lege a salarizării, toate salariile din sectorul bugetar vor creşte începând cu anul viitor.

În luna mai, Ministerul Muncii a lansat în dezbatere un proiect care stabileşte că salariile personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar vor fi majorate cu 12% din 1 august 2015.

De drepturile salariale majorate vor beneficia 53.848 de persoane din învăţământul preuniversitar de stat şi 7.468 de persoane din învăţământul universitar, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

Măsura este justificată având în vedere Acordul încheiat între Guvernul României şi federaţiile sindicatelor reprezentative din învăţământ şi ţinând cont de faptul că în Ordonanţa de urgenţă nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015 sunt prevăzute creşteri salariale de 5%, începând cu 1 martie 2015 şi cu 1 septembrie 2015 numai pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, omiţându-se personalul nedidactic din învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici