Guvernul pregăteşte o şedinţă specială pentru o soluţie privind salariile profesorilor

Guvernul intenţionează să se reunească joi seara în şedinţă specială, pentru a discuta forma legală prin care profesorii care nu şi-au primit salariile şi au intrat în grevă să poată fi remuneraţi în continuare, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

23 afișări
Imaginea articolului Guvernul pregăteşte o şedinţă specială pentru o soluţie privind salariile profesorilor

Guvernul pregăteşte o şedinţă specială pentru o soluţie privind salariile profesorilor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"La acest moment este programată o şedinţă de guvern, pentru a se discuta situaţia profesorilor", au arătat sursele.

Potrivit acestora, Guvernul ar urma să analizeze şi situaţia sistemului de sănătate.

Profesorii din zeci de şcoli din judeţele Suceava şi Botoşani sunt în cea de a treia săptămână de grevă generală şi au protestat în stradă, din cauză că nu şi-au primit salariile pe luna februarie.

Sute de profesori au protestat şi miercuri în faţa Palatului Administrativ din Suceava, nemulţumiţi că nu a fost soluţionată problema salarizării şi susţinând continuarea grevei generale, în timp ce preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut comandament judeţean care să rezolve problema.

În judeţul Botoşani, protestul cadrelor didactice a fost continuat miercuri în patru unităţi de învăţământ, în condiţiile în care cadrele didactice au anunţat că vor încheia greva abia după ce vor primi salariile. În acest judeţ majoritatea cadrelor didactice au primit miercuri salariile după ce Guvernul a transferat 2,7 milioane de lei din fondul de salarii din trimestrul al treilea în trimestrul întâi pentru plata salariilor aferente lunii februarie.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, că situaţia salariilor profesorilor din judeţele Botoşani şi Suceava este pe cale de a se rezolva, arătând că Ministerul Finanţelor a suplimentat cu câte 4,5 milioane de lei bugetele acestor două judeţe.

Funeriu a mai spus că toate cadrele didactice trebuie să primească acelaşi salariu pentru aceeaşi muncă, în consecinţă fiind necesară reglementarea situaţiei unitar pentru toate cadrele didactice din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici