Guvernul şi-a propus ca până în noiembrie să fie aprobată legea salarizării unitare pentru 2012

Guvernul şi-a propus ca până în noiembrie să fie adoptată în Parlament legea salarizării bugetarilor în 2012, iar până în decembrie să se aprobe legi privind sistemul de plată a pensiilor private, alocaţiile pentru copii şi familie precum şi de aplicare a Codurilor de procedură civilă şi penală.

2145 afișări
Imaginea articolului Guvernul şi-a propus ca până în noiembrie să fie aprobată legea salarizării unitare pentru 2012

Guvernul şi-a propus ca până în noiembrie să fie aprobată legea salarizării unitare pentru 2012 (Imagine: Shutterstock)

Aceste termene au fost incluse pe Lista priorităţilor legislative ale Guvernului pentru cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2011.

Printre proiectele care urmează să fie aprobate şi transmise spre dezbatere Parlamentului în sesiunea de toamnă, Guvernul a inclus şi proiectul de Lege privind salarizarea personalului bugetar în anul 2012 în contextul Legii-cadru, propunând ca termen de finalizare a procedurii legislative luna noiembrie.

Executivul îşi propune totodată ca până la sfârşitul anului, condiţionat de adoptarea de către Parlament a proiectului Legii asistenţei, să modifice şi completeze prevederile privind alocaţia de stat pentru copii, privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor şi să adopte un proiect de lege pentru instituirea venitului minim de inserţie.

Guvernul va mai modifica sistemul asigurărilor pentru şomaj şi va promova un proiect de Lege privind pensiile ocupaţionale şi un altul privind organizarea şi funcţionarea sistemului de plată a pensiilor private.

În domeniul justiţiei, Guvernul va propune Parlamentului adoptarea proiectelor de lege pentru punerea în aplicare a Codului de procedură civilă şi pentru punerea în aplicare a Codului de procedură penală, dar şi modificări la statutul judecătorilor şi procurorilor şi la statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor.

De asemenea, vor fi promovate proiecte de lege privind executarea pedepselor neprivative şi celor privative de libertate, precum şi privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune.

Printre priorităţile Guvernului se numără şi proiectul privind reproducerea umană asistată medical cu terţ donator, modificarea regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope şi modificarea legii de organizare şi funcţionare a activităţilor şi practicilor de medicină complementară/ alternativă.

În domeniul economic, Executivul intenţionează să adopte un proiect de lege privind Registrul Comerţului, un altul privind organismele de plasament colectiv în valori mobiliare şi societăţile de administrare a investiţiilor, o lege privind simplificarea procedurilor de privatizare a pachetelor minoritare de acţiuni deţinute de stat la societăţile comerciale precum şi modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 98/2006 privind supravegherea suplimentară a instituţiilor de credit, a societăţilor de asigurare şi/sau de reasigurare, a societăţilor de servicii de investiţii financiare şi a societăţilor de administrare a investiţiilor dintr-un conglomerat financiar.

În sesiunea de toamnă, Guvernul va propune Parlamentului şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 36/2008 privind unele măsuri pentru privatizarea S.C. Automobile Craiova S.A.

Alte priorităţi ale Executivului sunt proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri de protecţie a cetăţilor dacice din Munţii Orăştie, proiectul de Lege privind gospodărirea integrată a zonei costiere şi proiectul de Lege privind producerea, importul şi comercializarea suplimentelor alimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici