Hackerul român Guccifer, condamnat la 52 de luni de închisoare de un tribunal american

Guccifer, hackerul român care a dezvăluit că Hillary Clinton a folosit în interes de serviciu un cont personal de e-mail pe durata mandatului de secretar de Stat, a fost condamnat joi la 52 de luni de închisoare de către un tribunal din statul american Virginia, conform Washington Post.

7783 afișări
Imaginea articolului Hackerul român Guccifer, condamnat la 52 de luni de închisoare de un tribunal american

Hackerul român Guccifer, condamnat la 52 de luni de închisoare de un tribunal american

Marcel Lehel Lazar, cunoscut sub presudonimul de “Guccifer”, a fost extrădat în Statele Unite în anul 2014 şi a pledat vinovat în luna mai 2016 la acuzaţiile de furt de identitate şi acces neautorizat asupra unor computere.

Odată cu folosirea în interes de serviciu a unui cont personal de email pe durata mandatului de secretar de Stat de către, Hillary Clinton a încălcat reglementările federale privind corespondenţa oficială. Acest lucru a fost dezvăluit pentru prima dată de Macel Lehel Lazăr, condamnat joi la 4 ani şi 4 luni de închisoare de către judecătorul James C. Cacheris din statul Virginia.

Lazăr a recunoscut că a comis atacuri cibernetice asupra aproximativ 100 de americani de-a lungul unei perioade de 14 luni. Atacurile au vizat inclusiv celebrităţi, directori de afaceri şi personaje politice precum Sidney Blumenthal, un consilier cu care Clinton a corespondat folosind contul personal e-mail, confidenţi ai fostului preşedinte George W. Bush şi fostul secretar de stat Colin L. Powell.

După ce a avut acces la conturile de email ale victimelor şi a aplicat diferite tactici inclusiv fraudă, furt de identitate şi hărţuire, Lazăr ar fi predat mass-media documentele furate.

Judecătorul James C. Cacheris din Alexandria i-a impus hackerului o pedeapsă de 52 de luni de detenţie, spunând că era necesară o pedeapsă dură pentru a descuraja viitoarele accesări ilegale ale computerelor.

"Această epidemie trebuie oprită!", a spus Cacheris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici