Hava despre percheziţii: Singura emoţie o am faţă de funcţionarul public, să nu fi făcut vreo măgărie

Edilul din Alba Iulia, Mircea Hava, spune că "singura emoţie" pe care o are în ceea ce priveşte percheziţiile care au avut loc la Primărie vizând contracte încheiate pentru servicii de deratizare şi dezinsecţie este faţă de "funcţionarul public ce îşi duce contractele, să nu fi făcut vreo măgărie".

352 afișări
Imaginea articolului Hava despre percheziţii: Singura emoţie o am faţă de funcţionarul public, să nu fi făcut vreo măgărie

Hava despre percheziţii: Singura emoţie o am faţă de funcţionarul public, să nu fi făcut vreo măgărie (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat jurnaliştilor că procurorii DNA au făcut, miercuri dimineaţa, percheziţii doar într-un birou al Primăriei, birou în care lucrează un funcţionar public care se ocupă de contractul de deratizare şi dezinsecţie, care este în operare cu firma Coral Impex din Ploieşti, societate care asigură serviciile respective în municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În dimineaţa asta (miercuri dimineaţa - n.r.), procurori de la DNA au venit cu mandat de percheziţie pentru un birou din Primăria Alba Iulia, birou în care lucrează un funcţionar public care se ocupă de contractul de deratizare, dezinsecţie, care este încă în operare cu firma Coral Impex din Ploieşti. Licitaţia a început în 2011, s-a terminat în 2012, adjudecarea licitaţiei a fost făcută printr-o decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (…)", a afirmat Hava.

Mircea Hava a spus că nu ştie ce vizează exact ancheta procurorilor DNA.

"Procurorii au venit (…) nu ştiu de ce, pentru ce s-au ridicat documente. Se ridică documente, tot ce este legat de adjudecare şi despre derularea operaţiunilor care s-au făcut în oraş în aceşti ultimi ani. Contractul este pe o perioadă de patru ani, este o delegare de gestiune pe Legea 51, este perfect, nu a fost prelungit, totul este făcut aşa cum spune legea. Normal, cred că firma are pe undeva probleme şi în momentul acesta se anchetează toate contractele pe care această firmă le are cu anumite administraţii publice din România", a spus Hava.

Edilul a adăugat, despre percheziţiile DNA, că "totul a fost foarte civilizat şi foarte normal".

"Totul a fost foarte civilizat şi foarte normal. Caută ca să-şi termine ancheta legată de această firmă. La noi totul este legal şi o să vedeţi lucrul acesta în urma anchetei (…) Nu am nicio emoţie", a spus Hava.

Edilul a recunoscut că singura emoţie pe care ar putea-o avea în astfel de cazuri este legată de funcţionarul care s-a ocupat de acest contract, ca să nu fi făcut vreo "măgărie".

"Singura emoţie o am faţă de funcţionarul public care îşi duce contractele, să nu fi făcut ăsta vreo măgărie, mă gândesc. Nu ştiu, nu cred, nu am dovezi. Asta e singura emoţie pe care aş putea să o am legată de activitatea Primăriei, că un funcţionar public a făcut vreo faptă anormală. Atât", a spus Hava.

În urma percheziţiilor DNA care au avut loc la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, au fost ridicate mai multe documente legate de contractul pe care municipalitatea îl are cu firma Coral Impex privind serviciile de deratizare şi dezinsecţie în oraş. Percheziţiile s-au derulat în prezenţa purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, desemnat martor din partea instituţiei.

Procurorii DNA au făcut, miercuri, verificări la Direcţia Tehnică a Primăriei Cluj-Napoca şi au solicitat acte legate de contractele municipalităţii cu SC Coral Impex SRL.

Procurorii anticorupţie au făcut percheziţii şi la primăriile Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureş, Zalău, fiind vizate tot contractele administraţiilor locale cu firma Coral Impex, încheiate în perioada 2013-2015, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Totodată, anchetatorii au solicitat documente şi de la Primăria Ploieşti, legate de contractele cu Coral Impex.

SC Coral Impex SRL are sediul central la Ploieşti, unde, de asemenea, au avut loc percheziţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici