Hoţii români care au speriat Belgia: gruparea a dat peste 100 de spargeri şi a furat bunuri în valoare de o jumătate de milion de euro

  • O grupare de hoţi din România a dat peste o sută de spargeri în locuinţe din diferite zone ale Belgiei.
  • Prejudiciul făcut de infractorii români este de peste jumătate de milion de euro.
  • Românii, originari din Buzău, au furat, în special, unelte folosite în curte, biciclete şi combustibil.
788 afișări
Imaginea articolului Hoţii români care au speriat Belgia: gruparea a dat peste 100 de spargeri şi a furat bunuri în valoare de o jumătate de milion de euro

FOTO: Profimedia

Marţi, în judeţul Buzău, a fost organizată o acţiune, în cadrul căreia poliţiştii de investigaţii criminale ai I.P.J. Buzău, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei de Investigaţii Criminale a I.G.P.R. şi cu participarea a doi poliţişti de caz din Belgia au efectuat 11 percheziţii domiciliare la 9 locuinţe şi 2 societăţi comerciale, unde existau indicii că persoanele în cauză ar fi transportat şi depozitat o parte dintre bunurile provenite din infracţiuni.

De asemenea, au fost audiate 10 persoane în vederea continuării investigaţiilor împreună cu autorităţile belgiene.

Anchetatorii au stabilit că, începând din luna martie 2016 până în prima parte a anului 2020, o grupare infracţională organizată constituită din cetăţeni români a acţionat pe teritoriul Belgiei, sustrăgând din locuinţe şi locuri împrejmuite, obiecte de grădinărit, biciclete, diverse ustensile, maşini-unelte, motoare pentru bărci, instrumente pentru pescuit, dar şi maşini de tuns iarba, tractoare de tuns iarba sau combustibil în cantităţi mari. Hoţii acţionau în special noaptea, aveau o clădire refugiu şi au făcut o pagubă de peste jumătate de milion de euro.

„Gruparea, având ca lider o persoană cu domiciliul în judeţul Buzău, era bine structurată şi ierarhizată, beneficiind inclusiv de un imobil din apropierea graniţei dintre Belgia şi Germania, pus la dispoziţie de un membru al grupării, pentru a fi folosit de suspecţi ca loc de refugiu şi punct de pornire al transporturilor pe timp de noapte. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că prejudiciul cauzat de activitatea grupului infracţional organizat este de peste 500.000 de euro, fiind comise 109 infracţiuni de furt calificat”, au anunţat reprezentanţii DIICOT.

Bunurile recuperate au fost deja trimise în Belgia, unde autorităţile judiciare vor dispune măsuri de restituire către persoanele vătămate sau clarificarea situaţiei lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
belgia,
hoti,
romani

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici