Iaşi: Doi copii de 15 ani, grav răniţi în urma exploziei unui proiectil. Unul dintre copii a rămas fără o mână, fiind în stare critică

Doi copii de 15 ani au fost răniţi, vineri, în localitatea ieşeană Valea Oilor, în urma exploziei unui proiectil. Unul dintre cei doi copii a rămas fără o mână şi este în stare critică, având şi răni profunde la abdomen, iar cel de-al doilea copil are leziuni grave la picioare, a declarat prefectul de Iaşi Dragomir Tomaşeschi.

952 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Doi copii de 15 ani, grav răniţi în urma exploziei unui proiectil. Unul dintre copii a rămas fără o mână, fiind în stare critică

Iaşi: Doi copii, grav răniţi în urma exploziei unui proiectil (Imagine: Catalina Filip/Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Dan Iamandi, a declarat că explozia a avut loc într-o zonă în care în trecut au mai fost găsite proiectile provenite din cel de-Al Doilea Război Mondial şi rămase neexplodate.

Potrivit sursei citate, echipaje ale Ambulanţei au ajuns deja la faţa locului, iar cei doi copii au fost stabilizaţi.

Unul dintre cei doi copii a rămas fără o mână şi este în stare critică, având şi răni profunde la abdomen, iar cel de-al doilea copil are leziuni grave la picioare, a declarat prefectul de Iaşi Dragomir Tomaşeschi.

Prefectul a precizat că incidentul a avut loc în localitatea Valea Oilor, unde a fost linia frontului în cel de-al doilea război mondial.

Potrivit prefectului, ambii copii au 15 ani.

Ambii copii vor fi preluaţi de un elicopter SMURD şi transportaţi la Spitalul de copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

Prefectul a mai spus că în zona în care s-a produs explozia au loc lucrări de modernizare a drumului, iar proiectilul fusese descoperit mai de mult, fără însă ca localnicii să anunţe autorităţile.

Prefectul a spus că în zonă a fost linia frontului, astfel că este posibil să mai existe proiectile rămase neexplodate din timpul războiului, iar localnicii trebuie să anunţe autorităţile în momentul în care găsesc astfel de obiecte.

Primar: Copiii răniţi în explozie s-au jucat cu proiectilul şi este posibil să îi fi dat foc

"Acolo în zonă sunt mai multe proiectile. Posibil să fi fost scos proiectilul în timpul arăturilor de toamnă. Nenorocirea este că l-au găsit, s-au jucat cu el. Posibil să-i fi dat foc, la faţa locului fiind găsită şi o brichetă", a declarat Vasile Aştefanei, primarul comunei Bălţaţi.

El a mai spus că la momentul la care s-a produs incidentul cei doi copii ar fi trebuit să se afle la şcoală, astfel că vor fi audiaţi directorul şcolii, dirigintele celor doi şi personalul care se afla în şcoală la acea oră, pentru a se stabili cum a fost posibil ca cei doi copii să plece. Ei ar fi urmat să termine cursurile în scurt timp şi să fie preluaţi de microbuzul şcolar pentru a fi duşi acasă.

Potrivit sursei citate, cei doi copii provin din familii cu mai mulţi fraţi.

Primarul a precizat că ambii copii sunt conştienţi, iar la ora transmiterii acestei ştiri la faţa locului a ajuns elicopterul SMURD care urmează să îi transporte la spital.

Incidentul s-a petrecut într-o zonă aflată la un kilometru de şcoala din comună şi la o distanţă de aproximativ 400 de metri de ultima casă din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici