Îmbrânceli la Tribunalul Argeş: Pensionarii aflaţi la coadă au smuls o uşă din balamale, dar nu au putut depune plângeri

Pensionarii aflaţi, vineri, la coadă la Tribunalul Argeş pentru a depune plângeri împotriva legii care impozitează pensiile s-au îmbrâncit din nou cu jandarmii şi au forţat intrarea în instituţie, smulgând din balamale o uşă.

361 afișări
Imaginea articolului Îmbrânceli la Tribunalul Argeş: Pensionarii aflaţi la coadă au smuls o uşă din balamale, dar nu au putut depune plângeri

Îmbrânceli la Tribunalul Argeş: Pensionarii aflaţi la coadă au smuls o uşă din balamale, dar nu au putut depune plângeri (Imagine: Marius Ionut/Arhiva Mediafax Foto)

Cei aproximativ 200 de pensionari care se mai aflau la coadă la Tribunalul Argeş pentru a depune cereri de restituire retroactivă a sumelor plătite pentru CAS au plecat de la tribunal fără a depune plângerile, în condiţiile în care programul s-a încheiat la ora 12.30, spre nemulţumirea oamenilor.

Programul de lucru cu publicul la Registratura Tribunalului Argeş nu a fost prelungit, iar cei aproximativ 200 de pensionari aflaţi la coadă în faţa clădirii au părăsit incinta, spunând că vor reveni luni pentru a depune plângerile la Secţia contencios-administrativ a instituţiei.

Pensionarii s-au arătat nemulţumiţi că au stat degeaba la coadă, încă de la primele ore ale dimineţii, acuzând conducerea tribunalului că dă dovadă de iresponsabilitate.

"Nu este posibil să vin la ora 7.00 şi să nu apuc să intru, deşi programul este între 8.30 şi 12.30. La 12.10 au băgat ultimul grup de oameni şi ar fi trebuit să ne spună că sunt ultimii. Acum au ieşit şi ne-au spus că programul de lucru s-a încheiat şi că trebuie să mergem acasă. Stau de patru ore aici, mai aveam câţiva oameni în faţa mea, am fost şi ieri şi am păţit la fel şi acum trebuie să vin luni. Cine îmi plăteşte mie banii de drum? Cine îmi plăteşte stresul şi medicamentele pe care le iau? Conducerea acestei instituţii este iresponsabilă, trebuia să prelungească programul de lucru cu publicul la registratură şi să nu ne mai poarte pe drumuri zile întregi", a declarat o pensionară din Câmpulung Muscel.

Pensionarii aflaţi, vineri, la coadă la Tribunalului Argeş pentru a depune plângeri împotriva legii care impozitează pensiile s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au forţat intrarea în instituţie, smulgând din balamale o uşă.

Jandarmii au intervenit şi i-au oprit cu greu pe oameni, încercând să le explice că trebuie să respecte ordinea şi să intre câte zece în clădire.

Anterior acestui incident, jandarmii interveniseră pentru a aplana un conflict între pensionari care erau pe punctul de a se lua la bătaie, oamenii acuzându-se reciproc că nu respectă ordinea venirii.

Astfel, doi pensionari aflaţi la coadă în faţa Tribunalului Argeş pentru a cere anularea OUG 107/ 2010, în baza căreia li se reţine din pensie 5,5 la sută pentru contribuţiile de sănătate şi restituirea sumelor reţinute până acum au fost pe punctul de a se lua la bătaie, fiind necesară intervenţia jandarmilor. Ei şi-au reproşat unul celuilalt că "intră în faţă".

"Nu te băga în faţă, ce cauţi acolo? Ai 30 de ani, eu am 75 de ani, pleacă de acolo, respectă ordinea, iar jandarmii să facă ordine", a spus unul dintre pensionari, îndreptându-se spre celălalt, care i-a răspuns: "Nu te băga tu în faţă, eu aveam femeia în faţă, aveam rând. Păi eu am 30 de ani? Eu am 65 de ani, să-i fie ruşine! Dacă eram tânăr, nu stăteam la coadă".

Conflictul între cei doi pensionari, aflaţi la coadă de la primele ore ale dimineţii, a fost aplanat doar prin intervenţia jandarmilor.

În cursul dimineţii, o pensionară aflată la coadă la Tribunalul Argeş a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă după ce i s-a făcut rău. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Argeş, jandarmii care asigură paza instituţiei au intervenit în momentul în care femeii i s-a făcut rău şi au sunat la 112 pentru a chema o ambulanţă, iar femeia a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

La ora transmiterii acestei ştiri, la coadă la Tribunalul Argeş sunt peste 300 de pensionari, iar situaţia este în continuare tensionată, în condiţiile în care la ora 12.30 se încheie programul de depunere a cererilor la Registratură. Oamenii se tem că nu vor reuşi să îşi depună cererile şi cer conducerii Tribunalului să prelungească programul instituţiei.

În ultima perioadă, peste 11.000 de persoane cu pensii de peste 740 de lei au depus plângeri la registratura Tribunalului Argeş, cerând anularea OUG 107/ 2010, în baza căreia li se reţine din pensie 5,5 la sută pentru contribuţiile de sănătate, ei solicitând şi restituirea sumelor reţinute până acum.

Potrivit OUG nr. 107/ 2010, persoanelor care beneficiază de pensii de peste 740 de lei li se reţine, de la 1 ianuarie 2011, 5,5 la sută contribuţii de sănătate.

În mai multe judeţe, după intrarea în vigoare a acestei ordonanţe mii de pensionari cu pensii mai mari de 740 de lei au depus plângeri prealabile la casele judeţene de pensii, în care solicitau restituirea contribuţiei de sănătate de 5,5 la sută, iar instituţiile le-au respins pe considerentul că o astfel de cerere nu poate modifica o ordonanţă de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici