În Capitală, mijloacele de transport în comun vor circula luni ca într-o zi normală de lucru

RATB a anunţat că mijoacele de transport în comun vor circula, luni, în Bucureşti, ca într-o zi normală de lucru, atât din punct de vedere al orarului de circulaţie, cât şi din cel al numărului de trolee, tramvaie şi autobuze ieşite pe trasee.

151 afișări
Imaginea articolului În Capitală, mijloacele de transport în comun vor circula luni ca într-o zi normală de lucru

În Capitală, mijloacele de transport în comun vor circula luni ca într-o zi normală de lucru (Imagine: Catalin Lutu/Mediafax Foto)

"Mijoacele de transport în comun vor circula, luni, ca într-o zi normală de lucru atât din punctul de vedere al orarului de circulaţie, cât şi din punctul de vedere al numărului de trolee, tamvaie şi autobuze care ies în mod normal pe trasee", a declarat, duminică pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Mihai Vlădărău.

Astfel, luni, bucureştenii vor putea folosi atât metroul, cât şi mijloacele de transport în comun ale RATB.

În schimb, marţi, de 1 iunie, metroul nu va funcţiona între orele 4.00 şi 16.00, cetăţenii capitalei putând circula cu mijloacele de transport ale RATB.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara, vineri, după întâlnirea cu sindicaliştii din RATB, că 80 - 85% din parcul auto va fi la dispoziţia cetăţenilor, marţi, 1 iunie, când este anunţată greva de solidaritate a angajaţilor Metrorex şi a unora din RATB.

Tot vineri, sindicalişti din RATB au anunţat, după discuţiile cu primarul Sorin Oprescu, că 85% din mijloacele de transport în comun din Capitală vor circula marţi, când este anunţată greva de solidaritate a angajaţilor Metrorex şi a unora din RATB.

Preşedintele Sindicatului Transportatorilor RATB, Mircea Ionescu, spunea, că în mod normal în Capitală circulă zilnic 537 de tramvaie şi troleibuze, iar dintre acestea în 1 iunie vor fi pe trasee 50%. În ceea ce priveşte cele o mie de autobuze care ies zilnic pe trasee în Bucureşti vor circula toate.

Liderul sindical a mai spus că la Uniunea Sindicatelor din Transportul Public Local sunt afiliaţi 2.400 de şoferi de pe troleibuze şi tramvaie, dar doar 1.200 vor să intre în grevă.

La RATB sunt organizate 11 sindicate, cu aproximativ 11.800 de membri, din care o singură uniune sindicală doreşte să se solidarizeze cu greva anunţată pentru 1 iunie, a precizat Ionescu.

Iniţial, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ioan Rădoi, anunţase tot vineri, că sindicaliştii de la metrou şi RATB vor face grevă de solidaritate în 1 iunie, cu oprirea activităţii între orele 4.00 şi 16.00, şi că vor intra ulterior în grevă generală.

Rădoi preciza că în 1 iunie metroul, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală nu vor circula între orele 4.00 şi 16.00.

Angajaţi din învăţământ şi administraţie publică, vor intra de luni în grevă generală pe termen nedeterminat, iar acestora li se vor alătura într-o grevă de solidaritate şi alţi angajaţi din sănătate, transporturi, penitenciare şi sectorul privat.

Potrivit sindicaliştilor, cel puţin un milion de angajaţi vor intra în grevă pe 31 mai şi 1 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici