În Palatul Victoria plouă. Funcţionarii de la ultimul etaj lucrează la computere acoperite cu celofan

Ploile recente au inundat mai multe birouri de la ultimul etaj al Palatului Victoria, apa de ploie infiltrându-se prin acoperişul clădirii, aflată în renovare, şi afectând activitatea funcţionarilor guvernamentali care ocupă aceste spaţii, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din incinta palatului.

403 afișări
Imaginea articolului În Palatul Victoria plouă. Funcţionarii de la ultimul etaj lucrează la computere acoperite cu celofan

În Palatul Victoria plouă. Funcţionarii de la ultimul etaj lucrează la computere acoperite cu celofan (Imagine: Catalin Lutu/Mediafax Foto)

Sediul Guvernului se află în proces de consolidare şi renovare, iar constructorii au decopertat mai multe părţi din acoperişul clădirii, care nu a fost încă renovat şi izolat.

"Constructorii au decopertat o parte din acoperiş, iar apa de ploaie s-a infiltrat şi a pătruns chiar în birouri ocupate de funcţionari", au arătat sursele citate.

Potrivit acestora, în clădire nu există birouri libere pentru mutarea acestor funcţionari, care trebuie să lucreze în spaţii în care apa se inflitrează sau chiar picură din tavan.

"Funcţionarii guvernamentali trebuie să acopere adesea computerele cu foi de celofan, pentru a nu fi afectate de ploile torenţiale", au mai arătat sursele citate.

Palatul Victoria, o clădire încadrată în Clasa I de risc seismic, este supusă de doi ani unor lucrări de consolidare şi reamenajare încă nefinalizate.

În toamna anului trecut, Regia pentru Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat, care gestionează proiectul, a informat MEDIAFAX că fundaţia şi structura de rezistenţă a Palatului Victoria au fost consolidate, dar data de finalizare a lucrărilor de modernizare a sediului Guvernului nu mai poate fi estimată, fiind asigurate resurse doar pentru studiul de fezabilitate al etapei a doua de consolidare a clădirii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici