Încă o avertizare COD GALBEN de inundaţii locale şi viituri, în Caraş-Severin şi Mehedinţi

Hidrologii au emis o nouă avertizare cod galben de inundaţii locale şi viituri care vizează râuri mici din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi. De altfel, joi după-amiază mai multe străzi din oraşul Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, au fost inundate după o ploaie torenţială.

203 afișări
Imaginea articolului Încă o avertizare COD GALBEN de inundaţii locale şi viituri, în Caraş-Severin şi Mehedinţi

Încă o avertizare COD GALBEN de inundaţii locale şi viituri, în Caraş-Severin şi Mehedinţi

Hidrologii au emis încă o avertizare cod galben de inundaţii locale şi viituri care vizează râuri mici din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi, valabilă începând de joi de la ora 19.50 până vineri la ora 9.00.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, sunt prevăzute scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Nera – afluenţi aferenţi sectorului aval confluenţă Miniş (judeţul Caraş-Severin), Dunăre – afluenţi mici aferenţi sectorului aval Baziaş – amonte Orşova (judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile mici din bazinul hidrografic Dunăre – afluenţi aferenţi sectorului aval Baziaş – amonte Drencova.

Avertizarea cod galben este în vigoare începând de joi de la ora 19.50 până vineri la ora 9.00.

De altfel, o ploaie torenţială a inundat, joi după-amiază, în oraşul Caransebeş, mai multe străzi, după ce sistemele de canalizare nu au făcut faţă cantităţii mari de precipitaţii.

Pe strada Dâlmei, circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate, pentru că nivelul apei pe carosabil, în unele locuri, a depăşit 30 de centimetri.

Anterior, hidrologii emiseseră o avertizare cod galben de inundaţii locale şi viituri care vizează râuri mici din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, valabilă începând de joi de la ora 17.20 până vineri la ora 9.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici