Video Încă un URS prins într-un gard, salvat de jandarmi. Animalul a fost eliberat în pădure

Un urs de 200 de kilograme care a coborât din pădure, cel mai probabil în căutare de hrană, în localitatea Gura Teghii din Buzău, a fost salvat după ce a rămas captiv într-un gard de sârmă. Ursul a fost eliberat în pădure, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1004 afișări

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Buzău, jandarmii au fost anunţaţi de un lucrător forestier că în localitatea Gura Teghii, sat Varlaam, un urs este prins într-un gard de sârmă.

Ursul se afla la aproximativ 500 metri distanţă de zona locuită.

“După primirea apelului s-a asigurat zona până la sosirea echipei specializate, fiind alertate autorităţile competente. După tranchilizarea animalului, acesta a fost salvat din <capcana> naturală, fiind transportat şi eliberat în mediul natural”, arată Jandarmeria Buzău.

Acum aproximativ două luni, un alt urs s-a prins tot într-un gard de sârmă, în aceeaşi localitate, aflată într-o zonă montană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici