Incendiu la o fabrică de componente auto din Codlea

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la fabrica de componente auto Rolem din localitatea braşoveană Codlea, mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov intervenind pentru lichidarea incendiului. Incendiul a izbucnit la una dintre halele fabricii, la un depozit, cauza focului nefiind încă stabilită.

298 afișări
Imaginea articolului Incendiu la o fabrică de componente auto din Codlea

Incendiu la o fabrică de componente auto din Codlea (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Focul a fost văzut de muncitori care au folosit stingătoarele pentru lichidarea flăcărilor, însă nu au reuşit, astfel că au chemat pompierii prin serviciul de urgenţă 112.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, s-a intervenit cu trei autospeciale, iar la ora transmiterii acestei ştiri incendiul este în curs de lichidare.

"Incendiul a pornit la o hală, un depozit al fabricii şi au ars materiale plastice şi carcase auto, pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi. Nu sunt victime, iar incendiul este acum în curs de lichidare", a spus Sfreja.

Compania Rolem Codlea a fost înfiinţată în 1994 având iniţial 300 de angajaţi, iar în prezent numără circa o mie de salariaţi. În 2010, firma Rolem a fost achiziţionată de către compania germană Mutares AG, fiind relansată producţia de serie pentru piese pentru gama BMW.

În 2011, se începe producţia de serie pentru alte game noi în urma semnării de contracte cu clienţi de marcă ai industriei auto precum Daimler, Audi şi Volkswagen, dar şi unul cu Porsche.

La Rolem se produc şi ornamente de lemn pentru interiorul maşinilor de lux pentru Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen sau Porsche.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici