INCENDIUL din Orăştie: Fauna unui pârâu, distrusă de poluarea rezultată după explozia de la fabrica de vopsele

Fauna unui pârâu a fost distrusă pe o porţiune de patru kilometri din cauza poluării în urma incendiului la fabrica de prelucrare a vopselelor din Orăştie. Fabrica fusese amendată pentru diferite nereguli, între care nerespectarea planului de protecţie internă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

435 afișări
Imaginea articolului INCENDIUL din Orăştie: Fauna unui pârâu, distrusă de poluarea rezultată după explozia de la fabrica de vopsele

INCENDIUL din Orăştie: Fauna unui pârâu, distrusă de poluarea rezultată după explozia de la fabrica de vopsele

Purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că, în urma deversării în pârâul Orăştie, aflat în apropierea fabricii, a substanţelor depozitate, apa a fost infestată cu produşi chimici.

”Comisarul general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu a declarat că fauna pe aproximativ trei - patru kilometri, unde s-a propagat această undă de poluare, a fost distrusă”, a declarat Doda.

Potrivit acesteia, fabrica de prelucrare a vopselelor din Orăştie fusese amendată, de la începutul anului, atât de către Garda de Mediu, cât şi de către ISU.

Societatea fusese sancţionată de către ISU Hunedoara cu 30.000 de lei, pentru nerespectarea planului de protecţie intern, şi cu 40.000 de lei, respectiv 20.000 de lei de către Garda de Mediu, pentru neraportarea cantităţilor de materiale inflamabile.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat că s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă , nerespectarea măsurilor privind securitatea şi siguranţa în muncă şi neluarea măsurilor privind siguranţa şi sănătatea în muncă.

”Cercetările sunt coordonate de procurorii Parchetului de pe langa Judecătoria Orăştie”, a spus Niţu.

Incendiul a izbucnit marţi la o hală cu o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi în care se aflau depozitate uleiuri foarte uşor inflamabile.

În urma incendiului un tânăr de 24 de ani a suferit arsuri de gradul 3 şi 4 pe 80% din suprafaţa corpului.

Incendiul a fost stins miercuri, la orele prânzului.

Comitetul local al municipiul Orăştie a decis evacuarea a peste 370 de oameni din cinci blocuri, cu 185 de apartamente, precum şi din 25 de locuinţe situate pe străzile Nicolae Titulescu şi Câmpul Nou situate în apropiere de locul producerii incendiului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici