Înşelăciuni online cu PACHETE TURISTICE: Cinci persoane suspectate de copierea site-ului unei companii de turism, ridicate de poliţişti

Cinci persoane suspectate de înşelăciuni pe internet cu pachete turistice, după ce au copiat site-ul unei companii de turism din Bucureşti, au fost ridicate în urma unor percheziţii făcute în Iaşi, informează Poliţia Capitalei.

752 afișări
Imaginea articolului Înşelăciuni online cu PACHETE TURISTICE: Cinci persoane suspectate de copierea site-ului unei companii de turism, ridicate de poliţişti

Înşelăciuni online cu PACHETE TURISTICE: Cinci persoane suspectate de copierea site-ului unei companii de turism, ridicate de poliţişti (Imagine: Shutterstock)

Ancheta în acest caz a fost demarată după ce compania Paralela 45 a reclamat la Poliţie, în iunie 2013, că este victima unei infracţiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, fapte privind mărcile şi indicaţiile geografice, precum şi a infracţiunii de înşelăciune, prin utilizarea în mod fraudulos a unui site de internet asemănător cu cel al său, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

În plus, în iulie 2013, Poliţia Capitalei a primit mai multe sesizări de la persoane care au cumpărat online pachete turistice în afara ţării de la cei care copiaseră numele şi site-ul Paralela 45, însă, după discuţii telefonice sau online cu suspecţii şi achitarea contravalorii călătoriilor în diverse conturi bancare, nu au mai fost contactaţi şi nici nu au mai putut lua legătura cu aceştia.

În urma cercetărilor, poliţiştii Capitalei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 5, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au depistat cinci persoane suspecte în acest caz, respectiv trei bărbaţi şi două femei.

La percheziţiile făcute vineri, poliţiştii au găsit mai multe carduri bancare şi telefoane mobile care se bănuieşte că ar fi fost folosite de suspecţi la înşelăciuni.

Prejudiciul în acest caz este estimat la 10.000 de euro, au mai precizat sursele citate.

Percheziţiile în urma cărora au fost ridicaţi cei cinci suspecţi au fost făcute cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici