Inspecţie ISU la Naţional Arena: Termen de intrare în legalitate până la 31 decembrie 2016

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au efectuat, joi, o inspecţie la Arena Naţională şi au declarat că obiectivele care funcţionează fără autorizaţie au obligaţia de a o obţine până la 31 decembrie 2016, iar până la acel termen, pot funcţiona pe răspunderea beneficiarului

Inspecţie ISU la Naţional Arena: Termen de intrare în legalitate până la 31 decembrie 2016 (Imagine: Alexandru Solomon/ Arhiva Mediafax Foto)

"Aspectele de legalitate vizează unele modificări legislative, adoptate ieri în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională, în ceea ce priveşte Ordonanţa de Urgenţă 52 din 2015 pentru modificarea şi completarea Legii 307 privind apărarea împotriva incendiilor. La legea de adoptare a acestei ordonanţe, au fost propuse mai multe amendamente, printre care stabilirea unui termen de intrare în legalitate pentru obiectivele care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum este şi Arena Naţională. Aceste obiective au obligaţia de a obţine acest act până la 31 decembrie 2016. Până la acest termen, obiectivele funcţionează pe răspunderea beneficiarului din punct de vedere al asigurărilor măsurilor de securitate la incendii. Nu se supun la aceste excepţii acele obiective la care se constată încălcarea gravă a securităţii la incendiu. Acelea vor fi oprite de la funcţionare, dar nu este cazul Arenei Naţionale", a declarat colonelul Benone Duduc, adjunctul ISU, la finalul inspecţiei.

Duduc a lămurit şi situaţia autorizaţiei de securitate la incendiu: "Nu există o solicitare de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu. În momentul în care vom avea o asemenea solicitare, cu toată documentaţia si cu întrunirea condiţiilor legale, vom analiza şi vom decide în ceea ce priveşte emiterea acestui document".

Cel mai mare stadion din România a fost închis după tragedia din clubul "Colectiv", la finalul lunii octombrie 2015. Arena Naţională a fost inaugurată în septembrie 2011, fiind construită în locul fostului stadion "Lia Manoliu". Pe 9 mai 2012, Arena Naţională a găzduit finala Europa League.

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că Arena Naţională nu poate fi utilizată din cauza acoperişului retractabil, pentru care suma iniţială a proiectului a fost suplimentată cu 200 de milioane de lei. Iniţial, noul stadion a fost prevăzut un acoperiş fix, din tablă, însă autorităţile au decis construirea unui acoperiş retractabil, similar celor folosite în Germania. Construcţia a fost finalizată fără autorizaţie de la ISU, iar eliberarea acestui document nu este posibilă nici acum, deoarece materialul din care este construit acoperişul nu este omogolat în România.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 5 comentarii
Taguri:
FOTBAL ,
ISU ,
ARENA NAŢIONALĂ
COMENTARII
 • Ionuţ 19 mar 2016

  Prostie şi incompetenţă. Trebuiesc demişi toţi din conducerea ISU, începând cu General de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ - Împuternicit inspector general.

 • constanta 7 mar 2016

  Niste idioti
  adica voi tineti inchis stadionul din cauza acoperisului care este retractabil.tineti acoperisul inchis
  idiotilor

 • nelu 21 feb 2016

  Problema este că la capitală, avem primar un liberal puturos şi pălăvrăgiu. Ăsta, în loc să se înşurube la treabă, tot dă vina pe ăia care au fost înaintea lui, în curând va da vina şi pe Ceauşescu !

 • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Anuntul care aruncă în aer alegerile din Bucureşti. „Da, este adevărat, dar nu e o infracţiune”