Inspectorii de muncă au dat amenzi de aproape 1 milion de lei pentru muncă la negru

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de peste două milioane de lei pentru încălcarea legislaţiei muncii, aproape jumătate din sumă fiind pentru sancţionarea muncii la negru, informează, marţi, Inspecţia Muncii.

99 afișări
Imaginea articolului Inspectorii de muncă au dat amenzi de aproape 1 milion de lei pentru muncă la negru

Inspectorii de muncă au dat amenzi de aproape 1 milion de lei pentru muncă la negru (Imagine: Shutterstock)

IM a desfăşurat, în perioada 21 - 25 iulie, acţiuni de control în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de 2.046.900 de lei. Au fost depistate 165 de persoane care lucrau fără forme legale.

"În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 1.884 de controale, din care 1.793 au fost pentru munca fără forme legale. S-au aplicat amenzi în domeniu de 1.495.900 lei din care 923.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 400 de angajatori. 20 persoane fizice au fost sancţionate contravenţional deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale au fost înaintate şase propuneri de cercetare penală", se arată în comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.377 de controale şi 868 de angajatori au fost sancţionaţi. Inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 551.000 de lei, iar pentru patru angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru că exista pericol de accidentare.

De asemenea, la trei angajatori s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 39 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici