Interlopul Fane Căpăţână, judecat pentru că s-a dat drept poliţist de la Antidrog

Interlopul Fane Căpăţână a fost trimis în judecată pentru de uzurparea de calităţi oficiale şi furt calificat, după ce s-a dat drept poliţist de la Brigada Antidrog şi a sustras 100 de euro din maşina unui şofer, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

228 afișări
Imaginea articolului Interlopul Fane Căpăţână, judecat pentru că s-a dat drept poliţist de la Antidrog

Interlopul Fane Căpăţână, judecat pentru că s-a dat drept poliţist de la Antidrog (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, este acuzat că la 12 octombrie 2013, în zona Autogării Filaret din Bucureşti, a mers la un autoturism şi i-a spus şoferului că este poliţist de la Antidrog şi că trebuie să-i controleze maşina. Pentru a fi şi mai convingător, interlopul a arătat o legitimaţie falsă, iar apoi, cu ocazia "controlului", a furat de la şofer 100 de euro şi cartea de identitate, potrivit PICCJ.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Sector 4.

Anul acesta, la 9 ianuarie, acelaşi Fane Căpăţână a fost observat de o echipă de poliţişti în civil, în complexul comercial "Dragonul Roşu" în timp ce lua o sumă de bani de la un comerciant căruia, în prealabil, i-a arătat o legitimaţie de poliţist, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov.

În urma percheziţiei corporale, în buzunarele interlopului au fost găsite atât o legitimaţie falsă, similară celor folosite de poliţişti, cât şi 60 de lei luaţi de la victimă, pentru a nu o "controla".

Judiciariştii ilfoveni au stabilit că, folosindu-se de legitimaţia respectivă, Fane Căpăţână ar fi înşelat şi alţi comercianţi din complexul comercial respectiv, de la care ar fi încasat diferite sume de bani.

După flagrantul din complexul "Dragonul Roşu", Fane Căpăţână a fost arestat preventiv.

El fusese eliberat condiţionat, la 6 martie 2013, din Penitenciarul Bistriţa, unde ispăşea o pedeapsă de şapte ani pentru înşelăciune.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistriţa, Laura Opriş, a declarat atunci corespondentului MEDIAFAX că Ştefan Dinu a fost eliberat condiţionat odată cu alţi 13 deţinuţi.

"El s-a aflat la noi din 4 decembrie 2012. Cât a stat la Bistriţa, Ştefan Dinu a dat dovadă de un comportament adecvat, s-a implicat în activităţi practice, dar şi culturale şi sociale. Nu ne-a creat niciun fel de probleme", a declarat Opriş.

Potrivit Laurei Opriş, Ştefan Dinu a fost arestat în septembrie 2009, fiind acuzat de înşelăciune.

În septembrie 2009, Judecătoria Topoloveni (Argeş) a decis arestarea lui Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, pentru înşelăciune şi fals de identitate, după ce, la sfâşitul lunii iunie a acelui an, la kilometrul 83 al Autostrăzii Bucureşti-Piteşti, a oprit în trafic o maşină în care se afla o familie de belgieni. Prezentând o legitimaţie de poliţist de la Serviciul Antidrog, el a făcut o percheziţie în maşina acestora, din care a sustras suma de 1.500 de euro.

Tot în septembrie 2009, Judecătoria Cornetu l-a arestat preventiv pe Ştefan Dinu, pentru înşelăciune şi falsificare de bani. Anchetatorii au percheziţionat, atunci, şi locuinţa unui presupus complice al lui Fane Căpăţână, Ion Gheorghe, zis Ramiro, din Capitală. În urma percheziţiilor, de la domiciliile celor doi au fost confiscate o legitimaţie falsă de poliţie, un girofar şi un baston reflectorizant, asemănătoare cu cele folosite de poliţie, precum şi 4.900 de euro.

În acest caz, ei erau suspectaţi că au înşelat mai multe persoane, oprind maşini în trafic şi arătând şoferilor o legitimaţie falsă de poliţie. Ei ar fi obţinut, astfel, peste 2.000 de lei. În plus, cei doi erau cercetaţi pentru plasare de bancnote false pe piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici