Irinel Columbeanu s-a dus nechemat la Comisia pentru drepturile omului de la Cameră. Deputat PDL: Parlamentul este mai presus de Irinei şi Monici

Irinel Columbeanu a sosit marţi la Comisia pentru drepturile omului de la Cameră. Omul de afaceri a sosit la biroul preşedintelui comisiei, însă a fost invitat de angajaţi de la cabinetul acestuia într-o altă sală.

715 afișări
Imaginea articolului Irinel Columbeanu s-a dus nechemat la Comisia pentru drepturile omului de la Cameră. Deputat PDL: Parlamentul este mai presus de Irinei şi Monici

Irinel Columbeanu s-a dus nechemat la Parlament (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

Aceştia l-au întrebat dacă doreşte să depună vreo petiţie şi dacă are invitaţie pentru a participa la şedinţa comisiei.

Irinel Columbeanu le-a spus angajaţilor de la cabinetul preşedintelui comisiei, Nicolae Păun, că, dacă tot s-a sesizat în acest caz, acesta ar fi trebuit să aibă amabilitatea de a fi prezent măcar pentru a avea o discuţie cu el.

Angajaţii de la cabinetul lui Păun i-au spus omului de afaceri că preşedintele comisiei este într-o întâlnire, dar că îl poate aştepta.

Timp de aproximativ 20 de minute, Irinel Columbeanu a stat de vorbă cu cei doi funcţionari parlamentari şi a dat declaraţii ziariştilor.

El a spus că a venit să participe în calitate de simplu cetăţean la lucrările comisiei, apreciind că problematica copiilor este una foarte gravă, iar neparticiparea unor deputaţi la şedinţă ar fi "un caz de ignorare a problemelor acestei ţări". Columbeanu a mai spus că refuzul deputaţilor de a participa la şedinţă ar trebui să ducă la demisia acestora.

"Nu am venit să depun o petiţie, am venit să particip la lucrările comisiei. Lucrările acestei comisii sunt publice şi nu văd de ce trebuie să ne învârtim dacă am sau nu invitaţie", le-a spus Irinel Columbeanu angajaţilor comisiei.

El a menţionat că nu a fost sunat de către preşedintele comisiei, Nicolae Păun, ci că a venit neinvitat. El a mai spus că are Biblia în portbagajul maşinii sale.

Columbeanu nu a putut explica procedura prin care a putut intra în Parlament.

După 20 de minute de aşteptare, Columbeanu a fost mutat dintr-o sală a comisiei în biroul lui Nicolae Păun, presa neavând acces la această întâlnire.

Deputaţii PDL nu participă la audierile în cazul Columbeanu

Vicepreşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Cameră Marius Dugulescu (PDL) a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că deputaţii PDL nu vor participa la audierile din comisie în cazul Columbeanu, deoarece "Parlamentul României este mai presus de Irinei şi Monici".

Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor i-a invitat, marţi după-amiază, la audieri, pe reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Ilfov, în legătură cu situaţia fiicei Monicăi şi a lui Irinel Columbeanu.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, Adrian Dumitrescu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că specialiştii au constatat că nu sunt întrunite condiţiile pentru decăderea Monicăi Columbeanu din drepturile părinteşti.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ilfov a finalizat raportul privind evaluarea Irinei Columbeanu, care a urmărit să stabilească relaţia acesteia cu mama sa.

"Ancheta Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului arată că nu sunt întrunite condiţiile pentru decăderea din drepturile părinteşti a doamnei Monica Columbeanu", a spus Adrian Dumitrescu.

Irinel Columbeanu a cerut decăderea din drepturile părinteşti a Monicăi pe motiv că şi-ar fi agresat fiica.

În 3 mai, omul de afaceri Irinel Columbeanu a sesizat DGASPC Ilfov, susţinând că din 29 aprilie nu mai ştie nimic despre Irina, care nu a mai fost la grădiniţă şi nici nu a mai fost văzută.

Directorul DGASPC Ilfov preciza atunci că sesizarea făcută de Irinel Columbeanu a fost trimisă către DGASPC Sector 5, pentru că acolo locuieşte acum minora, urmând ca specialiştii să înceapă verificările.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 4 aprilie, ca Irina să fie încredinţată temporar mamei ei, Monica Columbeanu, admiţând astfel recursul acesteia faţă de decizia Judecătoriei Buftea, care dăduse fetiţa în grija tatălui, până la soluţia finală privind divorţul.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis, astfel, recursul Monicăi Columbeanu faţă de decizia prin care Judecătoria Buftea a încredinţat fetiţa lui Irinel Columbeanu, până la decizia finală privind divorţul.

Irinel Columbeanu trebuie să îi plătească Monicăi 2.000 de lei lunar pentru îngrijirea fetiţei.

Monica Columbeanu a fost de mai multe ori la casa din comuna ilfoveană Izvorani a soţului ei pentru a o lua pe Irina, însă nu a putut vorbi cu Irinel Columbeanu şi nu a fost niciodată primită pe proprietatea acestuia. În 15 aprilie, Monica Columbeanu a reuşit să ia copilul de la reşedinţa soţului ei, după ce a venit însoţită de un executor judecătoresc, avocaţi şi poliţie pentru a-şi lua fetiţa, în urma deciziei instanţei de a-i încredinţa minora până la soluţionarea procesului de divorţ.

Procesul de divorţ al soţilor Columbeanu este judecat de o instanţă a Judecătoriei Buftea, următorul termen fiind stabilit pentru 9 mai.

Omul de afaceri Irinel Columbeanu a venit, miercuri, la Palatul Victoria, pentru a depune la Registratura Guvernului un document prin care solicită ajutorul premierului Emil Boc în cazul fiicei sale, Irina.

Guvernul îi va transmite lui Irinel Columbeanu în termenul legal un răspuns la problema sesizată premierului Emil Boc, conform procedurii aplicate în cazul tuturor cetăţenilor, a declarat, miercuri seara, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici